Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kosár a kikosarazónak

Peter Gabriel - Kosár a kikosarazónak

A Genesist március 15-én iktatják be az Ohio állambeli Clevelandben található Rock and Roll Hall of Fame-be. Eredetileg úgy volt, az együttes a beavatási ünnepségen rövid koncertet ad. A fellépés azonban elmarad, Peter Gabriel ugyanis kikosarazta egykori zenésztársait: nem vesz részt a ceremónián. A kikosarazót pedig David Bowie kosarazta ki.

Peter Gabriel elmondta, gőzerővel készül a hamarosan induló, nagyzenekari kíséretű észak-amerikai és európai koncertsorozatára, s a próbák miatt nem vesz részt a gálán. Korábbi zenésztársai – érdekes mód – nem sértődtek meg, elfogadták az indoklást, ám nélküle nem zenélnek az ünnepségen. „Peter Gabriel igazoltan marad távol. Ha tudott volna, biztosan eljön a beavatásra, de nem vállalhatta az utazást. Egyszerűen rossz az időzítés” – nyilatkozta Mike Rutherford basszusgitáros. Újságírói kérdésre elmondta, jelenleg nincs tervben újabb Genesis-turné, de elképzelhető, hogy néhány év múlva ismét koncertezésbe kezdenek.

Peter Gabriel - Kosár a kikosarazónak

A Genesis eredeti énekese, az 1950. február 13-án született Peter Gabriel a februárban megjelent Scratch My Back című nagylemezén klasszikus zenei hangszerelésben ad elő ismert dalokat, egyebek mellett Regina Spector, David Bowie, Lou Reed, Paul Simon, az Arcade Fire, a Radiohead és a Talking Heads repertoárjából. Az album folytatásán, az I’ll Scratch Yours című korongon ezek a zenészek és együttesek dolgoznák át Peter felvételeit. A legtöbben már rábólintottak a felkérésre, David Bowie azonban visszautasította azt, az Arcade Fire pedig a neki szánt szerzeménnyel, a Games Without Frontiers cíművel elégedetlen. A kanadai zenekar ezt nem, egy másikat hajlandó új formába önteni.

Puha József

2010. 03. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 03. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 16. 18:22
Nincs már (...exe) VÍRUS a music.hu-n?? sztárfigy'...
Vendég 2010. 03. 16. 18:30
(Ja, tegnap reggel "megjött" "Bé" is... Ma du. meg befordultam a kis uCCájába, hát nem lebuktam. Pont jött kifele ő meg...) ;-/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kosár a kikosarazónak cikk képei
Peter Gabriel - Kosár a kikosarazónakPeter Gabriel - Kosár a kikosarazónak