Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új nevek a Rock and Roll – hírességek csarnokában

Rock and Roll - Hall of FAme - Új nevek a Rock and Roll – hírességek csarnokában

A Svéd sláger gyáros ABBA, és az Angol progresszív rock képviselői, a Genesis is elfogadták a felkérést, hogy belépjenek a Rock and Roll – hírességek csarnokába.

Mostantól az ABBA-n, és a Genesis-en kívül a The Hollies, a The Stooges, a reggae szupersztár Jimmy Clif, és az örökifjú mozgású Iggy Pop is a Rock and Roll – Hall of fame legendás világához tartozik.

Az ABBA a "Waterloo"-val került a rivaldafénybe, amikor is 1974-ben zenei egy zenei vetélkedőn nyertek a dalukkal.

Az ABBA több nagy sikerű, mára pop legendának számító dalt adott ki az aktív évei alatt, mint pl a "Knowing Me, Knowing You,", "Fernando", vagy a "Dancing Queen." Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad jelen volt a hivatalos ceremónián, de a partnereik, Bjorn Ulvaeus és Agnetha Faltskog már nem voltak ott.

Rock and Roll - Hall of FAme - Új nevek a Rock and Roll – hírességek csarnokában

"Ezek a régi számainknak köszönhetjük hogy most beléphetünk a Rock and Roll - Hall of Fame illusztris tagjai közé. Mindenki nevében mondhatom: Nagyon hálásak vagyunk ezért.” - nyilatkozott Anderson

Lyngstad, (a másik jelen lévő ABBA tag) a beszéde során az unokája felé mutatott, aki a közönség soraiban foglalt helyet, és kiemelte hogy ő bár egy heavy metal zenész, de még mindig tiszteli a nagymamája zenéjét. Ugyanakkor Meryl Streep-et is üdvözölte, aki anno a híres „Mamma Mia!” filmben szerepelt, amely - a Brodway show-al együtt – segített életben tartani az együttes zenéjét, az ABBA 1982-es (28 évvel ezelőtti!) feloszlása után is. Lyngstad ugyanakkor bejelentette: az ABBA soha nem fog ismét fellépni, ebben biztosak lehetnek a rajongók.

A Genesis-nek két formációja is meg lett említve a rendezvényen, az egyik Peter Gabriel, a másik Phill Collins nevével fémjelzett együttes volt.

Trey Anastasio (a Phish együttesből) két számot is játszott a tiszteletükre, nevezetesen a "Watcher of the Skies" és a "No Reply at All." című dalokat.

A két emblematikus Genesis tag közül csak Phil Collins volt ott, és mondott beszédet személyesen, Peter Gabriel csupán Mike Rutherford (szintén együttes tag) által mentette ki magát, mert nem tudott elmenni.

"Peter Gabriel éppen turnézik." - jelentette be Mike

A szintén díjazott, jamaicából származó Jimmy Cliff volt az első zenész, aki a reggae-t elkezdte külföldön is terjeszteni. A legnépszerűbb dalai a "You Can Get It if You Really Want,", a "The Harder They Come" és a "Many Rivers to Cross," voltak, amelyek mindegyikét igen energikusan elő is adta a ceremónián.

Iggy Pop egy középső ujjas kézmozdulattal köszöntötte a közönséget, és az egybegyűlt zenésztársakat, és még mielőtt fellépett volna, már le is dobta a felsőruházatát, majd gyorsan lenyomta a "Search and Destroy." című számát is.

Az "I Wanna Be Your Dog," című dalánál csatlakozott hozzá a Stooges zenekar, Billie Joe Armstrong-al (a Green Day-ból) és Eddie Vedder-el (a Pearl Jam-ból) együtt.

"Gyerünk Woodstockba, nyerők leszünk” - mondta utána Iggy Pop

„A zene az élet, és az élet nem üzlet” - tette hozzá az előadó, és tiltakozásképpen egy kézzel készített cetlit is felmutatott a kamera felé.

A Rock and Roll Hall of Fame egyébként egy híres amerikai múzeum, amely Ceveland-ben található.

-CsL-

2010. 03. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 03. 04. 9:42
)))VENDÉG

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új nevek a Rock and Roll – hírességek csarnokában cikk képei
Rock and Roll - Hall of FAme - Új nevek a Rock and Roll – hírességek csarnokábanRock and Roll - Hall of FAme - Új nevek a Rock and Roll – hírességek csarnokában