Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Emigrate – a Rammstein gitárosának a bandája

Rammstein - Emigrate – a Rammstein gitárosának a bandája

Hazánkban járt a Rammstein, és persze Richard Kruspe, a német heavy metál legnépszerűbb képviselőjének a gitárosa is. Kevesen tudják azonban hogy Kruspe-nak egy saját zenekara is van.

Emigrate - My World

A banda neve ’Emigrate’, és sokak szerint sokkal jobb, energikusabb, ugyanakkor intelligensebb zenét játszik mint a Raimmstein, a bandában Kruspe énekel – ráadásul angolul.

A gitáros már hosszú ideje elhatározta, hogy kiépít magának egy ’vészkijáratot’ a Rammstein-ből, a szóló karrier irányába.

Nem kell azonban attól tartani hogy a Rammstein gitáros nélkül marad, mert Kruppe teljes mellszélességgel dolgozik mind a két bandájában.

Rammstein - Emigrate – a Rammstein gitárosának a bandája

Kruppe szerint:

Eléggé kettős az életem, nem csak a két banda miatt, hanem lakóhely szempontjából is. Gyermekként Németországban nőttem fel, de nem igazán éreztem magam otthon ebben az országban, főleg miután elköltöztem a kis falumból Berlinbe. Tizenhat évig éltem ott, de nem kerültem érzelmileg közel a városhoz.

Most hogy New York-ban élek, úgy érzem hazatértem. Nem tudnám megmondani miért. Teljesen eltérő kulturális háttérrel jöttem Kelet-Németországból. Akár zenész vagy, akár valamilyen más művész, az a legjobb ha mindig éhes tudsz maradni az új dolgokra. A Berliniben eltöltött 16 év után - és persze az után hogy rengeteg dolgot elértem itt az együttessel - szükségem volt a változásra. Szerintem minden gitáros szeretne énekes lenni, de a legtöbben persze nem merik meglépni ezt. Rengeteg kompromisszumot kötöttem és kötök most is a Rammstein kapcsán. Úgy érzeztem, nem vagyok kimondottan boldog a bandában.

Amikor zenét írtam az saját bandámnak az Emigrate-nak, azért csináltam mert jól akartam magam érezni, és csinálni azt amit mindig is szerettem volna. Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog az életben.

Persze a rajongók sokszor kritizálják az új dolgokat.
Megmutattam nekik pár új dalt, azt akartam hogy részük legyen benne, mondják el mit szólnak hozzá. Ez jó volt, mert kiéltem magam, és boldogan mentem vissza a Raimmstein-be. Elkövettem viszont azt a hibát, hogy túlságosan is adtam az emberek véleményére az első időszakban, az új bandával készült dalaim kapcsán.

Ez hülyeség volt, mert a legtöbb ember tiszta baromságokat mondott nekem – így utólag visszagondolva. Persze később voltak olyan emberek is, akiknek tetszett a dolog, és egyre többen lettek. Úgy hogy, egy idő után kialakult.

Sosem kaptam kimondottan pozitív kritikákat sajnos, de tudtam hogy ez az új irány amit csinálok, az jó, mert a saját utamat járom. Elég nehéz volt a számok megírása, és persze a gitározás mellett a teljes lemezt angolul is felénekelni. Főleg azért, mert az angol tudásom még nem volt teljesen tökéletes.

Az első Emigrate albumon is voltak már szintik, és sequencer-es dolgok, de nem olyan sok. A második albumon sokkal több az ilyen rész.

Két stúdióm is van, az egyik New York-ban, a másik Berlinben. Hol itt, hol ott vagyok. Amikor az USA-ban vagyok, akkor az Emigrate-nak írok, amikor Berlinben, akkor persze a Rammstein-nek.

A stúdióban az a típusú srác vagyok, aki imád új dolgokat kipróbálni. Pl. előerősítőből szerintem mindent kipróbáltam már ami ezen a földön létezik. Állandóan játszok a beállításokkal, és a cuccokkal, keresem a tökéletes gitár hangzást!

A Rammstein kapcsán megígértem a többieknek hogy amíg aktív a zenekar velük leszek. És addig nem koncertezek az Emigrate számokkal külön amíg gurul a szekér. Eléggé kettős életet élek most, de ez így van jól. Persze vannak prioritások, amikor a Rammstein koncertezik, akkor az a legfontosabb.

Sokszor mondom azt, hogy az Emigrate mentette meg a Rammstein-t nálam. Ez tényleg így van, jól kiegészítik egymást.

-CsL-

2010. 03. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Emigrate – a Rammstein gitárosának a bandája cikk képei
Rammstein - Emigrate – a Rammstein gitárosának a bandájaRammstein - Emigrate – a Rammstein gitárosának a bandája