Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Alicia Keys is énekel a FIFA World Cup-on

FIFA World Cup Kick-Off Celebration - Alicia Keys is énekel a FIFA World Cup-on

John Legend , Alicia Keys, és a Black Eyed Peas, is fel fog lépni a FIFA által rendezett „World Cup Kick-Off Celebration” koncerten, amely egy nappal a sportprogramok előtt kerül megrendezésre.

Rajtuk kívül ott lesz a Kolumbiában szupersztárnak számító Juanes és Shakira is, az Amadou & Mariam duó, Tinariwen, de Mali híres gitáros énekese, Vieux Farka Touré, és Angelique Kidjo is.

A Dél-Afrikában rendezett koncerten a rock vonalon a BLK JKS és a Parlotones, a folk oldalról pedig az énekes dalszerző Vusi Mahlasela képviseli majd a kontinenst. Ez az első alkalom, hogy a rendezvény Afrikában kerül megrendezésre.

FIFA World Cup Kick-Off Celebration - Alicia Keys is énekel a FIFA World Cup-on

A koncert Június 10-én, Johannesburg újonnan felújított Orlando stadionjában, egy nappal a labdarúgó sportesemények előtt kezdődik el. A koncert olyan szempontból is rendkívüli, hogy ilyen típusú nagyszabású, „több előadós” esemény még nem került megrendezésre a FIFA részéről ezidáig. Ráadásul a fellépők névsora még nem teljes, a lista rövidesen további előadókkal fog bővülni.

A szervezők megerősítették, hogy az koncert globálisan is közvetítve lesz, a nemzetközi TV és rádiótársaságokkal már folyamatban vannak a tárgyalások.

A volt Dél-Afrikai nemzeti válogatott volt tagja, és Leeds United jelenlegi játékosa Lucas Radebe szerint:

"A zene és a sport az afrikai kultúra vérében van, ha ezeket egyesítjük itt, egy történelmi esemény szemtanúi lehetünk. Ez lesz az afrikai kultúra igazi ünnepe.”

A 'FIFA World Cup Kick-Off Celebration' koncertetet egyébként a professzionális hozzáálásáról híres, Emmy díjas producer, Kevin Wall szervezi.

"Hiszünk abban hogy a sport, és a zene át tudja törni a kulturális, nyelvi, és földrajzi falakat is. Reméljük, hogy egy felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb a közönség.” - nyilatkoztak a rendezvényről a szervezők

-CsL-

2010. 03. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 23. 18:29
ez pont a "sztárfigyuli Csé"-nek való. foci is zene is... (bár a focit időnként tagadja, igaz?) ;-P
VENDÉG 2015. 04. 11. 9:24
Legjobb))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alicia Keys is énekel a FIFA World Cup-on cikk képei
FIFA World Cup Kick-Off Celebration - Alicia Keys is énekel a FIFA World Cup-onFIFA World Cup Kick-Off Celebration - Alicia Keys is énekel a FIFA World Cup-on