Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tizenöt éves a Heaven Street Seven

Heaven Street Seven - Tizenöt éves a Heaven Street Seven

Az emblematikus hazai zenekar tizenöt éves jubileumát az év második felében válogatáslemezzel, és születésnapi nagykoncerttel ünnepli meg.

Márta

A Heaven Street Seven jubileumi éve már a fesztiválszezonban is elindul, hiszen az együttes a legnagyobb nyári szabadtéri rendezvényeken külön ezekre az alkalmakra összeállított, a legnagyobb slágereket felvonultató, rég nem hallott dalokkal lép fel.

A születésnapi évad csúcsát azonban az ősz hozza majd el, hiszen októberben kerül a boltokba a zenekar Dunabeat című dupla válogatáslemeze - melynek egyik korongján a „csont nélküli” HS7-slágerek és vadonatúj számok, másik lemezén eddig nem hallott dalok, ritkaságok, „kislemez b-oldalak” és demók kapnak majd helyet –, novemberben pedig jön a születésnapi nagykoncert, vendégekkel, monstre koncertprogrammal, s természetesen az esemény súlyához méltó külcsínnel.

Heaven Street Seven - Tizenöt éves a Heaven Street Seven

Az idén tizenöt éves HS7 a hazai pop-rock színtér egyik valóban megkerülhetetlen formációja. Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese ötvözte az „angolszász” gitárzenei hangzást a magyar nyelvű szövegírással. Készítettek angol nyelvű lemezeket is (Tick Tock No Fear, 1995; Goal, 1997). Írtak sok, a rádiókban is hallható magyar nyelvű slágert (Ez a szerelem, Sajnálom, Mozdulj, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Márta, Szia, stb.).

Játszottak világsztárokkal (REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey), nyertek Fonogram-díjat (Szállj ki és gyalogolj – az év albuma, 2005) és első magyar zenekarként övék lett a cannes-i MIDEM Fesztivál Európai Áttörés-díja (European Breakthrough Award, 2007). A zenekar „lelke”, Szűcs Krisztián a hazai zenei élet egyik legkarakteresebb frontembere és dalszerzője, aki anyazenekara mellett olyan produkciók számára írt dalokat, illetve olyan előadókkal, zenekarokkal szerepelt, mint a Neo, Yonderboi, Péterfy Bori vagy a Budapest Bár.

(A Neo-val közösen készített "Diskhead" számukat még a nemzetközi zenei TV csatornák is sokszor játszották.)

-CsL-

2010. 03. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tizenöt éves a Heaven Street Seven cikk képei
Heaven Street Seven - Tizenöt éves a Heaven Street SevenHeaven Street Seven - Tizenöt éves a Heaven Street Seven