Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Boyzone – négyesben is a csúcson

Boyzone - Boyzone – négyesben is a csúcson

2010-ben először fordult elő, hogy egy nagylemez heti forgalma Nagy-Britanniában elérte a százezret – a Boyzone negyedik, Brother című stúdióalbumából 101 096 példány fogyott el a szigetországban a megjelenés hetében.

Ez az ír fiúcsapat első stúdiólemeze az 1998-as Where We Belong óta. A csodás fogadtatás ellenére kijelenthetjük, hogy ez lesz a Boyzone pályafutásának leggyengébben teljesítő stúdióalbuma.

A korábban elsősorban a tinilányokat megcélzó együttesek később – miután a célközönséggel együtt a tagok is felnőnek – képtelenek új rajongótábort verbuválni, miközben a régit javarészt elveszítik. Ez alól a Boyzone sem kivétel. (Az 1990 és 1996 között működött, 2005-ben visszatért Take That viszont kivétel, de az egy másik történet.) A mostani siker nagyrészt a hatalmas médiafelhajtásnak köszönhető – a Brother a csapat első olyan lemeze, amelyet a 2009. október 10-én elhunyt Stephen Gately nélkül, négyesben készített. Gately ugyan közreműködik az albumon, de csak két dalban: az elsőként kislemezre kimásolt, Mika által írt, a brit lista kilencedik helyéig jutó Gave It All Away és a Stronger címűben.

Boyzone - Boyzone – négyesben is a csúcson

A Boyzone az első érájában, 1993 és 2000 között tizenhat felvételt jelentetett meg Nagy-Britanniában maxi CD-n, közülük hat listavezető volt – a Words, az A Different Beat, az All That I Need, a No Matter What, a When the Going Gets Tough és a You Needed Me. A leggyengébben teljesítő is a negyedik helyig jutott. Az ötös fogat 2007-ben újjáalakult, és 2008 októberében kiadta a három új dallal kiegészített Back Again… No Matter What című slágerválogatás-albumát. Az új szerzemények közül a Love You Anywaynek az ötödik, a Betternek a 22. hely volt a csúcspozíciója a brit rangsorban.

Puha József

2010. 03. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 03. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Boyzone – négyesben is a csúcson cikk képei
Boyzone - Boyzone – négyesben is a csúcsonBoyzone - Boyzone – négyesben is a csúcson