Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A popkirály élni fog

Michael Jackson - A popkirály élni fog

Mostantól halott sztárhoz köthető a zenetörténet legnagyobb összegű szerződése. A Sony Music Entertainment a napokban kötötte meg a Michael Jackson-hagyaték kezelőivel.

A lemezcég a 200 millió dollárt garantáló megállapodás keretében 2017-ig szerzett jogot a különböző Michael Jackson-kiadványok megjelentetésére. A sikertől függően ez az összeg 250 millió dollárra is felkúszhat. A szerződés részét képezi az a dupla album is, amely a This Is It című, a visszatérő koncertek próbáiból összeállított, októberben bemutatott koncertfilm kíséretében már napvilágot látott. A tervek között egyebek mellett szerepel az énekes 1979-es Off the Wall című ötödik stúdiólemezének újrakiadása, valamint a videoklipjeit tartalmazó DVD és egy videójáték megjelentetése is.

Michael Jackson - A popkirály élni fog

Az első album idén a karácsonyi piacon, novemberben kerül a boltokba vadonatúj dalokkal. John Branca fő hagyatékkezelő elmondta, hogy a popkirálynak több mint hatvan kiadatlan felvétele van. „Michael egy-egy nagylemezéhez húsz, harminc, de akár negyven szerzeményt is rögzített. Ezek közül sok előkerült. A Paul Ankával és will.i.ammel készített felvételei is nálunk vannak. Kevésbé értékes, ének nélküli dalok is találhatóak a gyűjteményben” – nyilatkozta. Zeneipari elemzések szerint Michael Jackson életműve legalább olyan jövedelmezőnek ígérkezik, mint Elvis Presleyé, Bob Marleyé vagy Jimi Hendrixé. Branca szerint meghódítatlan piacok is vannak, például Kína. A This Is It azon kevés nyugati filmek egyike, amelyet ott is bemutattak. Sok az olyan fiatal is, aki az énekes repertoárját csak most kezdi felfedezni.

Michael Jackson albumaiból a 2009. június 25-i halála óta harmincegy milliót értékesítettek – ennek harmadát az Egyesült Államokban adták el. A This Is It – ami mindössze egy új felvételt tartalmaz – eddig ötmillió példányban talált gazdára.

A 200 millió dollárt a hagyaték gondozói a popkirály hátrahagyott, 400 millió dolláros adósságának a rendezésére fordítják. Idén a várakozások szerint 125 millió dolláros tartozást kell kiegyenlíteniük a hagyatékkezelőknek, például 35 millióval tartoznak a visszatérő koncerteket szervező AEG Live cégnek.

Puha József

2010. 03. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 03. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 30. 18:29
"MájkÜl? meg Hjövedelmező"? ;-P az orrát visszaköveteli a gyártó... ;-P - Az Álomnap az Eddától később, az kinek az ötlete volt és hogyan? - Ott lett volna - avagy "megbízásból..? ;-) ;-P
Vendég 2010. 03. 30. 18:30
Na, és evvel a cikkel kifutott a látható címek oldala... ;-(
Vendég 2010. 03. 30. 18:36
Ugrálunk tova...? ;-( http://est.hu/cikk/77841
Vendég 2010. 03. 30. 18:51
http://est.hu/cikk/77837/tom_hanks_rendezheti_a_green_day-filmet#hozzaszolas http://est.hu/cikk/77645/akon_es_sean_paul_is_fellep_az_agardi_part_fesztivalon#hozzaszolas http://est.hu/cikk/77645/akon_es_sean_paul_is_fellep_az_agardi_part_fesztivalon#hozzaszolas http://est.hu/cikk/77553/a_pet_shop_boys_is_fellep_a_balaton_soundon#hozzaszolas

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A popkirály élni fog cikk képei
Michael Jackson - A popkirály élni fogMichael Jackson - A popkirály élni fog