Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Meat Loaf egy új albummal tért vissza

Meat Loaf - Meat Loaf egy új albummal tért vissza

30 évvel azután hogy feltűnt Meat Loaf, most újra visszatért – egy új lemezzel. A 'Hang Cool Teddy Bear ' címmel megjelenő anyag 13 számot tartalmaz a Meat Loaf által meghatározott stílusban, de immár teljesen 21. századi hangzással kiegészítve.

Hogyan készült

"Azt akartam hogy nagy legyen, drámai. Egy izzig-vérig rock lemezt szerettem volna. Igen, olyan mint egy Meat Loaf album, de ugyanakkor egy kicsit más is – a hangzása teljesen új, friss az egész anyag. Egész máshogy szól a rajongókhoz mint az eddigiek.” - foglalta össze az előadó a lemez lényegét.

Ezek az új energiák, és friss hangzások valószínűleg Rob Cavallo-nak is köszönhetőek, ugyanis Rob jegyzi az albumot producerként. Róla érdemes tudni, hogy a Green Day, My Chemical Romance, Paramore, Fleetwood Mac együtesekkel is dolgozott már. Éppen ezért az énekes nagyon örült annak, hogy egy ilyen sokoldalú producerrel dolgozhat, de Cavallo számára is nagyon fontos volt a lemez, mert így együtt lehetett a gyermekkori kedvencével, akit még most is az egyik legnagyobb élő rock'n'roll legendának tart.

Meat Loaf - Meat Loaf egy új albummal tért vissza

Cavallo mellett az énekes régi barátja, Kilian Kerwin rendező is segített a lemezhez kapcsolódó világ létrehozásában. Mint minden régebbi Meat Loaf album, ez is sokkal nagyobb koncepcióval, és hátértörténettel rendelkezik mint az átlag lemezek, ugyanis alapjában véve Kerwin egyik novellája ihlette az egész anyagot.

"Ez a lemez egy katonáról szól, aki egy csatában megsebesült, és fekszik - arccal a föld felé néz. Nem tud megmozdulni, de amikor végül oldalra néz, látja a saját vérét maga mellett, és azt gondolja: meg fog halni. Állítólag mindenki visszatekint az elmúlt életére amikor meghal. Az érdekesség itt az, hogy ennek a katonának nem visszafelé pörgött le az élete, hanem előre, és látta a különböző lehetőségeket a jövőben. A dalok a katona különböző jövőképeit vetítik elénk. Az idő és a hely nem mindig ugyanaz, ellentétben az férfi kedvesével. Nem akarok többet elárulni, az emberek a többit majd fejtsék meg saját maguk."

Hogy lemezre tudja vetni a gondolatait, Meat Loaf számos elit zenészt kért fel, hogy segítsenek neki az album zenei részének a megvalósításában, feljátszásában.

A lemezen szereplő zenészek listája: a gitáros Tim Pierce, A Darkness frontembere, Justin Hawkins (aki ráadásul két szám megírásában is segédkezett) Paul Crook, Randy Flowers, a legendás basszerosok Chris Chaney és Kasim Sulton, a billentyű géniusz Jamie Mulhoberac és a világ egyik legjobb (ha megkérdezed Rob Cavallo-t is is ezt fogja mondani!) dobosa, John Micelli. A 'Hang Cool Teddy Bear' lemez ezen kívül olyan szenzációs vendégeket is szerepeltet, mint a gitárviróz Steve Vai (aki a 'Love is Not Real' albumon is előfordult már), a Queen volt gitárosa Brian May, és az 'American Idol'-ból ismerős műsorvezető-énekes Kara DioGuardi (az 'If I Can't Have You' számot énekli) de ott van a Hollywood-i csillag Jack Black, aki egy duettet ad elő Meat Loaf-al „Like A Rose” címmel.

De mindez még nem elég. A legmeglepőbb vendégzenész nem más mint a Dr. HOUSE sorozatban jelenleg főszerepet játszó doki, Hugh Laurie! Az angol színész – persze ezt sokan nem tudják – de egy klasszikusan képzett zongorista is, és most az 'If I Can't Have You?' dalban hallhatjuk a játékát. Dr. House rajongóknak kötelező darab!

A vendég zenészektől függetlenül, a 'Hang Cool Teddy Bear' egy igazi Meat Loaf album - az előadó negyven éves pályafutása után még mindig jelentős értéket képvisel, és ezt most is bebizonytotta.

-CsL-

2010. 03. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Meat Loaf egy új albummal tért vissza cikk képei
Meat Loaf - Meat Loaf egy új albummal tért visszaMeat Loaf - Meat Loaf egy új albummal tért vissza