Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A rajzoltak is lopják a dalt…

Gorillaz - A rajzoltak is lopják a dalt…

A Gorillaz harmadik stúdiólemeze, a Plastic Beach világszerte az albumeladási listák élmezőnyébe érkezett meg. Damon Albarnék örömébe azonban üröm is vegyül. A hatvankét éves, guyanai születésű Eddy Grant plágiummal vádolja az animációs formációt, pontosabban annak a háttérben lévő vezetőjét, Albarnt.

Szerinte az elsőként klipesített Stylo című felvétel billentyűs részei hangról hangra megegyeznek az ő 1983-as Time Warp című szerzeményével, és kész perre vinni az ügyet. „Biztos vagyok abban, hogy Damon Albarn a gyermekkorában szerette és sokat hallgatta a dalomat” – nyilatkozta Grant, aki személyesen sosem találkozott a zenésszel, és mostanáig azt sem tudta, hogy ő áll az együttes mögött. „Akárcsak a Gorillaz, én is az EMI-jal vagyok szerződésben. Ennek úgy kellett volna lezajlania, hogy Damon a kiadótól kéri az engedélyeket, amely megkeresett volna engem, és együtt kialkudjuk a feltételeket. Tudomásom szerint az EMI korábban Albarnnal közösen egy zeneszakértőt kért meg, hogy hasonlítsa össze a két felvételt, tehát mindkét fél tudatában van a lopásnak” – fogalmazott Grant.

Gorillaz - A rajzoltak is lopják a dalt…

Albarn egyelőre nem reagált a vádakra. Az EMI rövid közleményében az szerepel, hogy ez a Gorillaz és Eddy Grant magánügye. Az egyik brit sajtóorgánum megkérdezett egy független zeneszakértőt, aki szerint pár közös hangot leszámítva nincs hasonlóság a szerzemények között.

Puha József

2010. 03. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2010. 03. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 26. 13:15
KÚRVA ANYAD

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A rajzoltak is lopják a dalt… cikk képei
Gorillaz - A rajzoltak is lopják a dalt…Gorillaz - A rajzoltak is lopják a dalt…