Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az ABBA újra színpadra lép?

Abba - Az ABBA újra színpadra lép?

A Svédek szupercsapata, és nemzeti büszkesége, az ABBA talán újra fel fog lépni a 30 éves szünet után, a csapat volt frontembere szerint, de tartós újraalakulásra nem kell számítani.

Super trouper

Az együttes, amely az egyik legsikeresebb formáció volt a popzenekarok történetében, érdekes módon az 1982-es szétesése után is folyamatosan népszerű tudott maradni. Ez talán a hiánypótlásként felbukkant rengeteg ABBA tribute zenekarnak, és a könnyen emészthető, gyakorlatilag mindenki számára elfogadható zenei világnak is köszönhető.

Ráadásul az ABBA új rajongókat is tudott szerezni, amióta elkészült a „Mamma Mia!” musical, és annak a filmváltozata.

Abba - Az ABBA újra színpadra lép?

A volt frontember először nulla esélyt látott arra nézve, hogy valaha összeállnak, egy vidám pillanatában (2000-ben) egy milliárd dollárban fogadni is akart rá, hogy az ABBA soha nem áll majd össze.

Benny Andersson és Bjorn Ulvaeus szerint, ez még mindig így van, de egy rendkívüli összeröffenésre még lehet hogy kaphatóak lennének a tagok.

"Miért ne?" - tette fel a kérdést Anderson, aki a zenei szereplések helyett jelenleg inkább lovakat tenyészt egy farmon.

"Nem tudom hogy a lányok szeretnének e énekelni egyáltalán együtt, de azt tudom hogy Frida éppen stúdiózik mostanában. Ha jobban belegondolok nem is lenne rossz ötlet egy fellépés.”

A bennfentesek szerint az ABBA újraalakulásának útjában számos, talán túl sok probléma áll. Legfőbb gondot talán Agnetha Faltskog (a szőke énekesnő) meglehetősen egyedi életmódja jelenti.

"Valószínűleg soha nem fogunk újra együtt játszani a színpadon – szerintünk nem lesz tartós ABBA újraszervezés, mert nincs meg hozzá a kellő motiváció. Egyrészt a pénzszerzés magában már nem egy szempont, másodrészt azt szeretnénk, hogy mindenki úgy emlékezzen majd ránk, mint fiatal, energiától majd szét csattanó, ambiciózus emberekre.”

Lyngstad (akinek elég viharos élete volt, mert az apja egy megszálló német katona volt a második világháborúban, akibe beleszeretett Frida anyja) az ABBA időszak után hozzáment egy Német herceghez, jelenleg Svájcban él. A többiek szerint igen valószerűtlen hogy életformát váltson. Ráadásul lehetséges hogy az ABBA felbomlásában az is közrejátszott, hogy Lyngstad 1978-ban hozzáment az együttesen belül Benny-hez, de a házasságuk csak 1981-ig tartott, amelyet az együttes is csak egy évvel élt túl - talán ez a múlt is nehezítheti az újraegyesülést.

Ulvaeus és Andersson (a csapat férfi tagjai) még mindig aktívak, nem lettek hűtlenek a zenei pályához. Jelenleg éppen az új musicel-jük a "Kristina" zárómunkálataival foglalkoznak, amelynek a premierje április 14-én lesz Londonban.

-CsL-

2010. 03. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 03. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 30. 18:20
"együtteSS"? Sztárfigyuli? 1977-ben, vagy 1979-ben(?) a Corvin moziban néztük meg Ákos barátommal és svájci-magyar leányokkal az akkor premier ABBA filmet. ;-P Az Álomnap az Eddától később, az kinek az ötlete volt és hogyan? - Ott lett volna - avagy "megbízásból..? ;-) ;-P
Baba 2015. 07. 21. 8:21
))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az ABBA újra színpadra lép? cikk képei
Abba - Az ABBA újra színpadra lép?Abba - Az ABBA újra színpadra lép?