Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rod Stewart az idei Kapcsolat koncerten

Rod Stewart - Rod Stewart az idei Kapcsolat koncerten

A Kapcsolat koncert sztárvendégeként Rod Stewart is fellép hazánkban, a Hősök téri rendezvényen. Az örökifjú sztár harmadik alkalommal ad koncertet hazánkban

koncert

Rod Steward első ízben 1986-ban járt Magyarországon és adott teltházas koncertet az MTK stadionban, legutóbb pedig 2005-ben láthattunk, hallhattuk őt Budapesten a Kisstadionban.

Tavaly megjelent Soulbook albumával visszatért a kezdetekhez 60-as évekbeli soul slágerek feldolgozásaival. Kíváncsian várjuk harmadik magyarországi fellépését. Mi az ami biztosan lesz? 90 perces show tele izgalommal és feszültséggel, sok-sok ismerős slágerrel és focilabdákkal amiket rendszerint az You’re in My Heart című nóta alatt rúg a nagyérdemű közé. De ami a lényeg, az a zene és Rod Stewart csodálatos, rekedten is simogató, végtelenül csábító hangja és előadásmódja amivel még mindig hódít és teltházas koncerteket ad világszerte, a mai napig megőrízve kisfiús báját, hitelesen alakítva a Maggie May –ben megénekelt fiatal srácot, aki bárhol, bármikor enged a csábításnak.

Rod Stewart - Rod Stewart az idei Kapcsolat koncerten

A skót származású művész az idén ünnepelte 65. születésnapját de semmit nem veszített vitalitásából. Fantasztikus évtizedek állnak mögötte, pedig a kezdet nem volt szokványosnak nevezhető. Volt szerelő, sírásó sőt hivatásos futballista is. A futball iránti lelkesedése nem csillapodott az azóta eltelt évtizedek alatt sem.

Első kislemeze 1964 –ben jelent meg a Decca kiadónál, majd a Steampacket nevű soul és R&B zenét játszó együttes énekeseként tűnt fel 1965-ben. 1968-ban Ron Wood-dal együtt csatlakozott a Jeff Beck Group-hoz, ám a szólógitáros legendásan nehéz természete miatt a második lemez megjelenése után mindketten tovább álltak a modok által akkoriban nagy népszerűségnek örvendő Small Facesbe, melynek 1975-ig énekese volt .

Ezzel párhuzamosan saját neve alatt is jelentek meg lemezei. A nagy áttörést az 1971-es Maggie May hozta meg számára, amely az óceán mindkét partján listavezető lett. 1975-ben véglegesen szólópályára lépett ( a társ nélkül maradt Ron Wood pedig, valóra váltotta élete álmát csatlakozott a Rolling Stones-hoz, aminek a mai napig oszlopos tagja.) Rod Stewart 1975-ben az Atlantic Crossing című lemezének kiadása idején már Los Angelesben élt és futószalagon gyártotta a slágereket. 1976-os A Night on the Town című albumán olyan nóták szerepeltek mint Tonight’s the Night, First Cut is the Deepest, I Don’t Wanna Talk About It. A lemez 8 hétig vezette a slágerlistákat.
A 70-es évek diszkólázában a Do You Think I’m Sexy című slágerével hódított, párducmintás nadrágjában Mick Jaggert taszítva le az első számú szex szimbólum trónjáról.. 1983 -ban a Baby Jane volt listavezető, majd következett az1986-os Every Beat of My Heart.

Az 1993-as Jeff Beck-kel készített People Get Ready után sokáig csupán a bulvár lapok oldalain olvashattunk róla. A szőke, hosszú combú nők a gyengéi, számtalan rossz házasság és ugyanannyi anyagi csőd tarkították magánéletét. 2002-ben aztán előrukkolt valami egészen újjal legjobban talán saját magát meglepve

A Great American Songbook című albumon háború előtti amerikai slágerek feldolgozásaival került ismét rivaldafénybe, ami olyan sikeres lett, hogy 2005-ig még további 3 folytatása is megjelent.

hali

2010. 03. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

hali 2010. 03. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 04. 06. 18:21
Régebbi forrás nem volt? ;-( ;-P Este megin' a "Bé" lesz, nem a K. Sanyi pl. - a Tat' elárulta ma korán ezt legalább. Csére Bé, Bére Csé és így tovább... :-/ (Ez "Bé" kedvence, elmegy rá?) :-)
Vendég 2010. 04. 06. 19:05
Tat' vagy HAZUDOTT délután, vagy nem tudta, hogy így alakul?... megjött a váltás... nem más, mint "K.S." rövidítve... hülye Tat' - ezt még visszakapod! nem április 1. van, 6. már! hogy a feszko rázzon meg amiko' nyú'kálóCC a konnektorba! :-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rod Stewart az idei Kapcsolat koncerten cikk képei
Rod Stewart - Rod Stewart az idei Kapcsolat koncertenRod Stewart - Rod Stewart az idei Kapcsolat koncerten