Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Green Day a Broadway-n

Green Day - Green Day a Broadway-n

Áprilisban lesz a new yorki Broadway-n az American Idiot bemutatója. A rockopera a Green Day 2004-es albumának zenei anyagán alapul, de más lemezeikről is szerepelnek benne nóták

American Idiot

A darab premierje tavaly szeptemberben volt a californiai Berkeleyben, most pedig gőzerővel folynak a new yorki próbák. A történet három kisvárosi srácról szól, akik szülővárosuk dögunalmas élete helyett a nagyvárosi pezsgést választják. Ám ahogy az lenni szokott, semmi sem úgy sikerül ahogy eltervezték. Az egyik srác otthon köt ki terhes barátnője mellett, a másikból junkie lesz, a harmadiknak meg nem marad más lehetősége, mint bevonulni a seregbe.

Green Day - Green Day a Broadway-n

Az American Idiot George W. Bush Green Day által paranoiásnak tartott elnöksége idején a szociális érzékenységéről híres zenekar reakciójaként íródott, de úgy érzik máig ható aktualitása van. „Még mindig nagyon megosztott országban élünk és épp hogy csak elkezdtük a problémák gyökereinek feltárását” - panaszolta Dirnt. Armstrong nevetve hozzátette, hogy „azért titokban abban reménykedünk, hogy sokáig nem változik semmi, így még egy jó darabig időszerű marad a lemezünk mondanivalója”.

A próbák során az együttes tagjai is tanultak, és megtapasztalták azt, hogy hogyan kell a saját dalaikat tökéletesen előadni. „Az egy dolog, hogy meghallgatják a lemezt és megtanulják eljátszani, de az az igazi, amikor leülünk a szereplőkkel és elmeséljük nekik mi hogyan éreztünk amikor megírtuk. Mind csodálatos művészek, profik a szó legklasszabb értelmében. Ugyanazzal az átéléssel játsszák szerepüket a színpadon ahogyan mi elkezdtük annak idején ezt a punk-rock dolgot, ráadásul technikailag sokkal képzettebbek mint mi.” – nyilatkozta Armstrong, majd hozzátette „Eszméletlen érzés ahogy hallgatom a csajokat amint a Last Day on Earth-t éneklik fenn a színpadon és jobban csinálják mint én.”

Időközben olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a Mamma Mia!-val nagy sikert aratott Tom Hanks stúdiója a rockopera megfilmesítésére készül. Michael Mayer, a broadway-darab rendezője nem cáfolta ezeket a híreket, de hangsúlyozta hogy számukra egyelőre a színpadi előadás a legfontosabb „legyünk túl a bemutatón, aztán majd meglátjuk. Tom Hanks és Gary Goetzlman a Playstone stúdiónál tudják mit csinálnak, egyébként is jó barátaink. Csak örülni tudunk hogy ők is ennyire nagy rajongói a darabnak.”

Mi mindenesetre nagyon várjuk a filmet, annál is inkább, hogy azt egész biztosan Magyarországon is bemutatják majd.

hali

2010. 04. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

hali 2010. 04. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 04. 17. 19:23
Nagyon várom már a filmet, hogy itt is bemutassák.=D IMÁDOM A GREEN DAY-t!!!!!!!!!!!!^^ love. egyik rajongó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Green Day a Broadway-n cikk képei
Green Day - Green Day a Broadway-nGreen Day - Green Day a Broadway-n