Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Madonna lerakta az alapkövét egy afrikai iskolának

Madonna - Madonna lerakta az alapkövét egy afrikai iskolának

Az énekesnő Malawi fővárosában segített abban, hogy a helyiek egy régi álma valóra valljon: a Malawi-ban élő lányoknak legyen egy új iskolája.

Malawi alapítvány

Ez nem csak a helyieknek, de Madonna-nak is egy régi álma, mert ő is régen szerette volna, hogy legyen egy iskola Malawi-ban, amelyben tanuló diákok később akár doktorokká, ügyvédekké, vagy akár az ország vezetőivé is válhassanak.

A 15 millió dollárba(~3 Milliárd Ft) kerülő 'Malawi Akadémia Lányoknak' nevű intézmény előreláthatólag 2011-ben fog véglegesen elkészülni, és körülbelül 500 árva gyereknek fog helyet adni, lehetőséget teremtve számukra a tanulásra.

Madonna - Madonna lerakta az alapkövét egy afrikai iskolának

Ezzel párhuzamosan Madonna egy telekommunikációs és pénzgyűjtő kezdeményezést is útjára indított, hogy segítsen a világban a gyermekeknek új, és hasznos dolgokat tanulni, emelt színvonalú oktatás bevezetésével, és azzal, hogy a fejlődő országokban technikai eszközöket, és oktatást is biztosítanak a diákoknak ahhoz, hogy elérjék az internetet, és ezt az oktatáshoz, és a kommunikációhoz fel tudják használni.

Az alapítvány szóvivője szerint:

"A gyerekek képesek lesznek majd a világ más végében élő társaikkal is beszélni. Ez elősegítheti azt, hogy békében éljünk egymás mellett.”

A telekommunikációs óriáscég az Ericsson, számítógépeket adott 11 különböző afrikai ország iskolái részére, ezeket az Egyesült Nemzetek Millenniumi alapítványán keresztül juttatta el az iskolákba. Az alapítvány célja az, hogy demonstrálja, mekkora változást és életszínvonal emelkedést képes beindítani vidéken az, ha a közösséget erősítjük, és ennek érdekében a modern telekommunikációs eszközöket is e nemes cél szolgálatba állítjuk.

Egy testvérpár, Lourdes és Mercy fogadta Madonnát az alapkő lerakási ceremónián. Madonna Malawi-ba a legutóbbi, egy hetes jótékonysági túrájának a végén látogatott el. Többször is járt már az országban az utóbbi években, az első (2006-os) vizitjén a feldolgozhatatlan nyomorról, és az AIDS által okozott krízisről forgattak egy filmet.

Az énekesnő két Malawi gyermeket is örökbe fogadott, David Banda-t, és Mercy Chifundo James-t, mindketten négy évesek most. Ezen kívül nem kevesebb mint hat Malawi árvaházat támogat, amelyek etetnek, öltöztetnek, és taníttatnak nem kevesebb mint 25 000 árvát.

Az gyerekekről tudni kell, hogy egy részük a hihetetlen nyomor, és éhezés miatt jut ilyen sorsra, más részük pedig az Afrikát az utóbbi évtizedekben sajnos többször is érintő polgárháborúk miatt veszti el a szüleit.

-CsL-

2010. 04. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 04. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 04. 13. 18:29
sztárfigyu? küldtem-küldök egy bemondó jelöltet, ismerik is, ha menne úgy is kiderül. én ajánltam neki és nem a tesója! ;-) (nem tudom megfogadja-e de most munkanélküli és...) többet nem írok.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Madonna lerakta az alapkövét egy afrikai iskolának cikk képei
Madonna - Madonna lerakta az alapkövét egy afrikai iskolánakMadonna - Madonna lerakta az alapkövét egy afrikai iskolának