Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új hangja van az amerikai kosárlabda himnuszának

Jennifer Hudson - Új hangja van az amerikai kosárlabda himnuszának

Lecserélték a férfi kosárlabda versenysorozat video montázsának hivatalos énekesét, a ’Dreamgirls’-ből sztárrá lett Jennifer Hudsonra.

'One Shining Moment'

Az elmúlt 24 évben a NCAA férfi kosárlabda versenysorozat befejező száma a ’One Shining Moment’ volt. A leginkább emlékezetes perceket felvonultató montázs mostanra a rajongók himnuszaként óriási népszerűségre tett szert.
A dal az utóbbi időben Luther Vandross nevével fonódott össze, de idén már az Oszkár díjas énekesnő Jennifer Hudson hangja debütált a felvételen.
A fiatal üdvöske az ’American Idol’ tehetségkutató sorozat sikere után, 2006-ban a ’Dreamgirls’ című filmben mutatta meg színészi, és előadói tehetségét Beyoncé Knowles oldalán. Már ennyi elegendő volt ahhoz, hogy besöpörje a zenei szakma számos díját, többek között a Golden Globe-ot és a Grammy-t is. Ennek ellenére számos támadás érte a CBS-t az új választottjuk miatt.

„Úgy tűnik a rajongók nagyon magukénak érezték Luther Vandross verzióját, de ez sosem jelentette, hogy ez évről évre így is marad.”-mondta a CBS producere Tracy Morris.

A legelső felvétel még az eredeti dal írójától David Barrettől származik, aki Teddy Pandergrass közreműködésével vette fel a dalt, és Vandross elődjeként énekelte a ’One Shining Moment’-et.
A dal akkor született meg mikor David egyik este játszani látta a legendás Larry Bird-et, ami elég inspirációt adott neki ahhoz, hogy Barrett rögtönözzön egy dalszöveget egy éttermi szalvétára, és haza érve megírja a teljes dalt csupán 20 perc leforgása alatt.
A dal, azóta is elengedhetetlen része az utóbbi negyed század kosárlabda eseményeinek.
Barrett úgy gondolja, az énekesek időszakos váltása képes fenntartani a szám aktualitását:

„Minden fiatal, új generációnak megvannak a maga énekesei, pont az ő énekesük Jennifer, aki csodálatosan énekel és ráadásul nagyon népszerű."

De természetesen nem mindenki osztotta a szerző gondolatait. Egy rajongó, (Chris Chase) például a nemtetszését fejezte ki ’The Dagger” című blogon:

„Ha pár évvel ezelőtt látnád Hudson előadását a Super Bowl-on, csupán az jönne le, hogy elhúzza a számot, amitől kicsit csöpögős lesz az egész. Teddy Pendergrass az erőt és a sármot hozta a számba, Jeniffer Hudsonnal pedig úgy hat, mintha a CBS feladná a meccset.”

A Jennifer féle verzió tehát, a nyilvánosságra kerülése óta a fanatikus kosárrajongók véleményét is erősen megosztotta. A konzervatívabb rajongók nagy részének a váltás nemigen nyerte el a tetszését, egyesek szinte követelték Luther verziójának visszaállítását. Az ellentábor szerint az énekesnő stílusa és domborulatai nem közvetítik a sport iránti elkötelezettségét, és ezzel nem támogatja a hosszú tradícióra visszatekintő sorozatot. Másrészt túl sok snittet szentelnek a videóban a hölgy előadására, így elvonják a figyelmet a legendák felejthetetlen pillanatairól. Az elégedetlenkedőket az idei év társ producere, Joe Zappula próbálta megnyugtatni:

"Ha meghallgatod párszor, rá fogsz jönni, hogy ettől jobb váltás még nem fordult elő a sorozat történetében zeneileg."

Bius

2010. 04. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Bius 2010. 04. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 04. 13. 18:26
már megint a végén vagyunk és nem látom a többit majd itt? ;-P sztárfigyu? küldtem-küldök egy bemondó jelöltet, ismerik is, ha menne úgy is kiderül. én ajánltam neki és nem a tesója! ;-) (nem tudom megfogadja-e de most munkanélküli és...) többet nem írok.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új hangja van az amerikai kosárlabda himnuszának cikk képei
Jennifer Hudson - Új hangja van az amerikai kosárlabda himnuszának