Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formáció

Mrs. Columbo - Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formáció

Koncert körútra indul a Mrs. Columbo, az első kizárólag nőkből álló jazz zenekar. Legközelebb április végén lépnek fel Budapesten.

Girls just wanna have fun

Aki nem tudná ki áll a Mrs. Columbo csajos formációja mögött, annak elárulhatjuk, hogy a „Megasztárból” ismertté vált Galambos Dorina a csapat frontembere, de Hudák Zsófi (nagybőgő), Miseta Szandra (zongora) és Idrányi Ildikó (dob) közreműködésével vált teljessé a zenekar. A közismert muzsikus hölgyekből álló kvartett hazai és külföldi koncert körútra készül, az első budapesti állomásuk április 29-én lesz a Jam Pub-ban. A tervezett programok között szerepel május 1-én a budapesti Old Man's Pub, valamint május 13.- 14.-15. Redange - luxemburgi Club L'inoui is.

Mrs. Columbo - Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formáció

Biztosan felejthetetlen élmény lesz az egyedülálló produkció, mivel az ismert képzőművész Bukovics Andrea nevéhez fűződik a csapat arculatának és színpadi megjelenésének kialakítása. Alapvetően a négy nő uralkodó jegyeinek (tűz, víz, levegő és a föld) szélsőséges kombinációján alapszik a zenekar egyénisége, ami a szenvedélyt, a dinamikát és az összetartozás figyelemre méltó élményét adja majd az alternatív műfaj kedvelőinek.

A lányok felbukkanásuk óta a magyar jazz történetének kikerülhetetlen alakjaivá váltak. Olyan híres előadók dalait dolgozzák fel modern, jazzes hangszerelésben, mint például Madonna, Cindy Lauper, Beatles vagy éppen Tina Turner. Előszeretettel választják a 60’as és 80’as évek elemeit, keverve Eta James és Ella Fitzgerald füstös bár hangulatával. Repertoárjuk igen széles skálán mozog, de lényegében egy markáns és igen erőteljes stílusirányzatot hoztak létre, ami már most nyomot hagyott a hazai zenei életben.

Mrs. Columbo - Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formáció

Munkájukban a könnyedség és játékosság mellett igen komoly koncepció húzódik. A Mrs. Columbo sikere az egységben rejlik, mindenki igyekszik tudásából kihozni a maximumot, amiben szakmai hátterük és szoros barátságuk nagymértékben segíti őket. Egy interjún lelkesen meséltek készülő albumuk kulisszatitkairól:

„Javában dolgozunk még az első albumon, már sok számot felvettünk, nagyon szeretnénk, hogy tavaszra kész legyen, de azt talán még jobban, hogy a lehető legjobbat sikerüljön kihoznunk magunkból és megmutassuk a világnak mennyire jó is a Mrs. Columbo!”

A zenekar alapítása óta számtalan klubban és fesztiválon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei stílusok kedvelőit. Az exkluzív felállás egyre nagyobb elismerésre tett szert a szakmai körökben is, így a lányok tovább kísérleteztek a csapat népszerűsítésével, a rajongók legnagyobb örömére:

„Az elkészült számok közül párat elküldtünk a 90.9 Jazzy Rádiónak és nagy örömünkre bejött nekik, és így abban a boldogságban lesz részünk, no és persze minden kedves rajongónknak is, hogy már a rádióból is szól a muzsikánk!”

Bius

2010. 04. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formáció cikk képei
Mrs. Columbo - Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formációMrs. Columbo - Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formációMrs. Columbo - Mrs. Columbo: a Megasztáros jazz formáció