Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kovács Kati új együttese a Qualitons

Kovács Kati - Kovács Kati új együttese a Qualitons

Kovács Kati hosszas hallgatás után tavaly tért vissza a magyar könnyűzenei életbe, maga köré szervezve egy fiatal, ám jazz körökben annál elismertebb csapatot, a Qualitons együttest.

El ne hagyd magad!

A korábban beat-funk-ot játszó fiúk olyan új dalokat írtak az énekesnőnek, amik egyrészt könnyes nosztalgiával emlékeztetnek a legendás régi slágerekre, másrészről pedig Kovács Kati egészen új arcát ismertetik meg velünk. Igazán elegáns új színre lépés ez, a döbbenetes hanggal rendelkező táncdalfesztivál-nyertes bájos fiatal lány újjászületése a szemünk előtt történik, érett, tapasztalt harcedzett jazz-énekesnő alakjában. Kovács Kati olyan horderejű énekes és előadó, aki megtölti a teret, mind hangjával, mind személyes jelenlétével.

Kovács Kati - Kovács Kati új együttese a Qualitons

A Qualitions jelenlegi felállása:
Hock Ernő - basszusgitár; Premecz Mátyás - billentyűs; G. Szabó Hunor - dob, vokál; Szőke Barna - gitár; Kanada Káosz - csörgő, kolomp.

A formáció még az egymással ismerkedés és kísérletezés stádiumában van, mindössze három fellépésük volt 2009 októbere óta, amikor az A38 hajón debütáltak. Így még elcsíphetjük a kezdetek érzékeny hangulatát, a fiatal zenészek lendületes kiállását Kovács Kati mellett.

Egy együtteshez közelálló rajongó szerint:

„Csupa lehetőség még ez a felállás, előfordulhatnak váratlan, megoldásra váró helyzetek, új dalok, régi örökzöldek, cinkos egymásra mosolygások, és egészen meglepő harmóniák. Talán ilyenkor a leginkább érdemes megnézni egy zenekart, hogy az évek távlatából visszaemlékezve elmerenghessünk azon, honnan indult egy-egy világszerte elismert produkció.”

Kovács Kati új formációjával legközelebb a május 6-án találkozhatunk, a Gödör Klub-ban.

-CsL-

2010. 04. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 04. 20. 18:46
Mármint hatodikán, 18 helyett!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kovács Kati új együttese a Qualitons cikk képei
Kovács Kati - Kovács Kati új együttese a QualitonsKovács Kati - Kovács Kati új együttese a Qualitons