Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

25 éves az S-Modell zenekar

S-Modell - 25 éves az S-Modell zenekar

A hazai Rhythm & Blues utolsó mohikánjainak A38 hajón rendezett jubileumi koncertje méltó megünneplése volt az elmúlt 25 évnek, a banda szinte valamennyi egykori és jelenlegi tagjának részvételével.

Miért félsz a naptól?

A nyolcvanas évek második felében Magyarországon sokaknak az S-Modell jelentette azt, amit az akkori világ szabadabb felének a Rolling Stones. Idehaza az ember nem nagyon bízhatott benne, hogy valahai is élőben láthatja a Gördülő Köveket (ez a képlet szerencsére később egyéb elméletekkel együtt többszörösen megdőlt), de szerencsére lemehettünk egy S-Modell koncertre, ahol Pribil Gyuriék elemi erővel közvetítették az érzést.

S-Modell - 25 éves az S-Modell zenekar

Vasárnap este az A38 színpadán újra összeállt az egykori banda Mezei Andrissal, Gerdesits Ferivel, és Ferenczi Gyurival. A Prodigal Son akkordjaival keretbe foglalt két és fél órás fergeteges buliban valamennyi klasszikus opusz megszólalt a hőskortól napjainkig az Equus-os idők slágereivel kiegészülve, sőt a készülő lemezről is kaptunk előzetest.

A műsorban Gyuriék tisztelettel adóztak a nagy elődöknek: Muddy Watersnek, Robert Johnsonnak, Chuck Berrynek, James Brownnak, Jimi Hendrixnek és persze a Stonesnak.

Peter Green trióban eljátszott Oh, Well-je alatt az ember képzeletben újra ott szorongott a Józsefvárosi Klub iskolai dobogókból kialakított kopott színpada előtt, míg a Nézz rám! hullámzó reggae-je az édes illatú füstbe burkolózott Tilos az Á-s időket idézte. A zenekar jótanácsa a fiatalabb nemzedék számára pedig minden korban örök érvényű: Lóval ne szeretkezz!

S-Modell - 25 éves az S-Modell zenekar

A banda 25 év alatt mit sem vesztett lendületéből, gazdagon hangszerelt számaik ma is frissen szólnak. A fiatalabb társak remekül beilleszkedtek a zenekarba, Pribil Gyuri kiváló kísérő gitárosra talált Jókay Árpi személyében, Nagy „Liszt” Zsolt billentyűs játéka pedig egyszerűen lenyűgöző. Madácsy Tamás briliáns basszusgitáros és Gáspár Gergő kitűnő dobos, ugyanakkor Gilián Gábor karizmatikus személye nagyon hiányzik.

Annak ellenére, hogy az S-Modellnek soha egyetlen száma sem tévedt az éterbe és az írott média sem halmozta el őket kegyeivel a közönség az összes dalt végig énekelte, végig táncolta. Kőszegi Zsolti búcsúzóul elmondott szavai pedig minden S-Modell hívőt megnyugtathatnak: „S-Modell volt. Van. És lesz!”

Szép volt fiúk! Köszönjük ezt a fantasztikus estét és főleg az elmúlt 25 évet!

hali

2010. 04. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mick 2010. 04. 23. 11:51
Gilián miért nem lépett fel?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

25 éves az S-Modell zenekar cikk képei
S-Modell - 25 éves az S-Modell zenekarS-Modell - 25 éves az S-Modell zenekarS-Modell - 25 éves az S-Modell zenekar