Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ringo Starr nem bocsát meg a Vatikánnak

Ringo Starr - Ringo Starr nem bocsát meg a Vatikánnak

A Beatles dobosa keserűen fakadt ki a Vatikán ellen, utalva az 1966-os amerikai turnén elszenvedett sérelmekre, melyeknek nagy szerepük volt abban, hogy az együttes örökre befejezte a koncertezést.

1966

Az egyházi állam lapja a L’Osservatore Romano címoldalán hozta a Beatlest, cikkében hosszan méltatva a zenekar jelentőségét, kultúra teremtő érdemét, értékes ékszerhez hasonlítva a gombafejűeket.

Sokan ezt megbocsátásként értelmezik, ám ez Ringo-t, nem hatotta meg, szerinte álságos a Szentszék megnyilvánulása. „Azt mondták ránk, hogy mi vagyunk maga az ördög, most pedig meg akarnak nekünk megbocsátani?” majd a katolikus egyház pedofil botrányaira utalva hozzátette, hogy mással kellene foglalkozniuk, nem a Beatles-szel.

Ringo Starr - Ringo Starr nem bocsát meg a Vatikánnak

A zenész zsörtölődése tökéletesen érthető, hisz a Szentszék nyilatkozata az együttes 1966-os lidércnyomásszerű amerikai turnéja idején olaj volt a tűzre. Mint ismeretes John Lennon egy akkori interjúban Jézuséhoz hasonlította a Beatles népszerűségét, magukra haragítva ezzel a fél világot.

Az utolsó turné maga volt a pokol. A déli államok rendkívül prűd és könnyen manipulálható társadalma egy emberként vetette magát az új ellenségre, a Beatlesre, a hadjáratból még a Ku Klux Klan is kivette a részét. Amerika szerte Beatles lemezekből és képekből rakott máglyák lobogtak, és folyamatosak voltak az életveszélyes fenyegetések. Ringo később azt nyilatkozta, hogy minden koncert alatt halálfélelem gyötörte.

Ez a megpróbáltatásokkal teli turné nagyban hozzájárult ahhoz, hogy örökre felhagyjanak a koncertezéssel, amely aztán szétválásukban is közrejátszott.

hali

2010. 04. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ringo Starr nem bocsát meg a Vatikánnak cikk képei
Ringo Starr - Ringo Starr nem bocsát meg a VatikánnakRingo Starr - Ringo Starr nem bocsát meg a Vatikánnak