Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Black Eyed Peas száma rekordot döntött

Black Eyed Peas - A Black Eyed Peas száma rekordot döntött

A Black Eyed Peas folytatta a zenei rekordok bevésését ezen a héten is. Az „I Gotta Feeling" című számuk ugyanis megelőzte Flo Rida's "Low"-ját, és ezzel minden idők legjobban keresett digitális dala lett.

I Gotta Feeling

A SoundScan nevű cég 2003-tól kezdte el mérni a digitális zene letöltéseket, csupán két hónappal az után, hogy az Apple elindította a z iTunes zeneboltját. Ők tették közzé ezt a rekordot.

A "Feeling" 14 hetet töltött el a BillBoard Hot 100 listáján mint listavezető, és több mint 5,5 millió példányt vettek meg belőle, ezzel egy hajszállal sikerült beelőznie a "Low"-ot is, ami példátlanul sikeres volt eddig. Azért is számít ez nagy eredménynek, mert a „Low” már 2008 márciusa óta tartotta a világelső pozícióját a digitális letöltések között – akkor előzte meg ugyanis Soulja Boy Tell'em 2007-es slágerét a "Crank That"-ot.

Black Eyed Peas - A Black Eyed Peas száma rekordot döntött

A Black Eyed Peas ráadásul két számmal is képviselteti magát minden idők legkeresettebb (top5-ös) digitális slágerlistáján. A 2009-es daluk a "Boom Boom Pow" ugyanis negyedik helyezett 5,298,000 letöltéssel, közvetlenül Flo Rida / Lady Gaga's "Just Dance"-e után, amely 5,364,000 letöltéssel még dobogós helyet foglal el. Nem meglepő módon Lady Gaga kétszer is képviselteti magát a listán, mivel a "Poker Face" is benne van a top5-ben. (5,131,000). Ha megnézzük a letöltései adatokat, a verseny elég szoros - ezért bármi megtörténhet.

Talán nem véletlen, hogy a digitális letöltések sikere mellett ezek a számok a Billboard listáján is taroltak: a "Boom Boom Pow", a "Poker Face", a "Just Dance" és a "I Gotta Feeling" dalok év végén a Billboard Hot 100-as listáját is vezették.

-CsL-

2010. 05. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Black Eyed Peas száma rekordot döntött cikk képei
Black Eyed Peas - A Black Eyed Peas száma rekordot döntöttBlack Eyed Peas - A Black Eyed Peas száma rekordot döntött