Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

KISS – a királyok újabb visszatérése

Kiss - KISS – a királyok újabb visszatérése

Az 1973 óta letéző KISS sosem tartozott a sztárolt zenekarok közé. Tulajdonképpen slágere sincs, mindössze néhány népszerű dala, s azok csak ritkán hallhatóak a rádiók műsoraiban.

Mégis az eddigi pályafutása során közel százmillió nagylemezt adott el, a rockzene egyik alappillérének számít, a repertoárja számos zenészre, együttesre gyakorolt komoly hatást. Az ezredforduló után még inkább a háttérbe szorult, javarészt saját magának köszönhetően: az 1998-as Psycho Circus című stúdióalbum után a következőt, a 19. stúdiólemezt, a Sonic Boom címűt csak tavaly októberben jelentette meg. A rajongók azonban nem felejtették el a zenekart. A korong az amerikai albumeladási lista második helyén debütált – ilyen magasan a KISS korábban sosem járt.

Kiss - KISS – a királyok újabb visszatérése

A brooklyni együttes 2008-ban és 2009-ben zajlott világ körüli koncertkörútja, a KISS Alive/35 World Tour kimagaslóan jó kritikákat kapott. „A KISS koncertjei ugyanolyan izgalmasak és bombasztikusak, mint a kezdetekben” – írta egy kritikus. „A királyok visszatérése” – írta egy másik.

A KISS most ismét úton van, a május 1-jén Sheffieldben indult Sonic Boom Over Europe Tour (From the Beginning to the Boom) koncertsorozata harmincöt fellépésből áll. A turné a tavalyi és tavalyelőtti koncertek elemeire épül, mégis egy teljesen új, friss műsort láthatunk. „A KISS Alive/35 Tour csak a kezdet volt. A Sonic Boom Over Europe Tour azt le fogja körözni. Új színpad, új felszerelés, új műsor. A teljes zenetörténetünket bemutatjuk. A legjobbat akarjátok? A legjobbat kapjátok! Be vagyunk zsongva!” – nyilatkozta Paul Stanley énekes-gitáros. „Mi a célunk? Felrázni a Földet! Népszerűsíteni a Sonic Boom evangéliumát!” – tette hozzá Gene Simmons basszusgitáros.

A KISS május 28-án Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában fel.

Puha József

2010. 05. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 05. 09. 19:52
Jó reklámmal mennyi mindent elérhet egy gyenge zenekar! Hihetetlen!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

KISS – a királyok újabb visszatérése cikk képei
Kiss - KISS – a királyok újabb visszatéréseKiss - KISS – a királyok újabb visszatérése