Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/19

Listamustra - Listamustra 2010/19

Az Egyesült Államokban folytatódik Usher sikersorozata. A will.i.ammel készült OMG című dala a héten átvette a vezetést a Billboard magazin kislemezlistáján. Az 1978. október 14-én született texasi előadónak a kétezres években ez a nyolcadik amerikai listavezető slágere – ennél több senkinek sem volt.

Korábban a U Remind Me, a U Got It Bad, a Lil Jon és Ludacris közreműködésével készült Yeah!, a Burn, a Confessions Part II, az Alicia Keysszel előadott My Boo, valamint a Young Jeezyvel készült Love in This Club című felvételekkel állt a csúcson. A leghosszabb ideig, tizenkét hétig a Yeah! cíművel uralta a mezőnyt. Az amerikai albumeladási összesítés élén egy újonc, B.o.B nagylemeze debütált. A hazaiak között 2006 augusztusa óta most először fordult elő, hogy kezdő előadó albuma az első helyen nyisson. Legutóbb Rick Rossnak sikerült ez a Port of Miami című korongjával. Abból 187 ezer példány fogyott el a megjelenés hetében, a héten viszont jóval kevesebb, 84 ezer is elegendő volt az első hely megszerzéséhez. A külföldi újoncok közül legutóbb tavaly decemberben a skót Susan Boyle kezdett a legmagasabb pozícióban, az I Dreamed a Dream című nagylemezéből 700 763 példányt értékesítettek az USA-ban az első héten.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Usher featuring will.i.am: OMG
Nagy-Britannia – Roll Deep: Good Times
Németország – Mehrzad Marashi: Don’t Believe
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

A Roll Deep megdolgozott sikere
B.o.B két felvétellel képviseli magát az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának tízes mezőnyében: a Bruno Mars közreműködésével készült Nothin’ on You cíművel két heti vezetés után a második helyre csúszott vissza, a Paramore együttes énekesnőjével, Hayley Williamsszel előadott Airplanes cíművel a kilencedik helyről a hetedik pozícióba lépett a rangsorban tartózkodás harmadik hetében. Nagy-Britanniában a The X Factor ötödik, 2008-as sorozatában bemutatkozó Diana Vickers Once című dala egy hétig vezetett, a héten a negyedik helyre esett vissza. A 2002-ben megalakult londoni Roll Deep eddig nem igazán tündökölt, az első, In at the Deep End című albumának odahaza az ötvenedik hely volt a csúcspozíciója, a másodikat, a Rules & Regulations és a harmadikat, a Return of the Big Money Sound címűt nem jegyezték az első hetvenötben. A formáció a kislemezek listáján korábban a 11. helyig jutott a 2005-ös The Avenue című szerzeménnyel. A héten megtört a jég, a tánczenei stílusán az utóbbi időben jelentős változásokat eszközlő csapat a brit összesítés élén debütált a Good Times című felvétellel. Németországban második hete a Deutschland sucht den SuperStar hetedik szériájának győztese, a harmincadik életévében járó iráni-német Mehrzad Marashi vezet a Don’t Believe című slágerrel. Magyarországon negyedik hete Ákos kiadványa, a Szindbád dala uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – B.o.B: B.o.B Presents: The Adventures of Bobby Ray
Nagy-Britannia – Plan B: The Defamation of Strickland Banks
Németország – Unheilig: Grosse Freiheit
Magyarország – Tabáni István: Ments meg!

Plan B meglepő diadalai
14. hete tanyázik az amerikai albumeladási listán, a héten a második helyen található az USA idei legvásároltabb hanghordozója, a Lady Antebellum nashville-i countryzenei trió Need You Now című második stúdiólemeze – az ötödik pozíciónál rosszabb helyezése még nem volt. B.o.B albuma mellett további három új belépő szerepel a TOP 10-ben: a Bullet for My Valentine walesi metálzenekar Fever című harmadik stúdiólemeze a harmadik, a 49. életévében járó kansasi Melissa Etheridge albuma, a Fearless Love a hetedik, a május 14-én a 17. életévét betöltő Los Angeles-i Miranda Cosgrove színész-énekesnő Sparks Fly című korongja a nyolcadik helyen kezdett. Plan B két hete meglepetésre a brit eladási rangsor első helyére iratkozott fel a The Defamation of Strickland Banks című második stúdiólemezével, megelőzve a favorizált Scouting for Girls második albumát. A londoni hiphopelőadó 2006-os Who Needs Actions When You Got Words című első lemezének a harmincadik hely volt a csúcspozíciója a szigetországban. Plan B egy hét után visszatért a csúcsra, ami szintén meglepetés, mivel mindenki Usher hatodik, Raymond v. Raymond című stúdióalbumát várta az élre. A texasi zenész előző három lemeze listavezető volt, az új a második helyen debütált. A negyediken a múlt heti amerikai listavezető, a Glee című tévéfilmsorozat EP-je, a The Power of Madonna, az ötödiken a Bullet for My Valentine albuma nyitott. Az utóbbi, a walesi együttes lemeze Németországban a legmagasabban kezdő újdonságként a harmadik helyet szerezte meg.

Puha József

2010. 05. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/19 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/19