Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szólókarrierbe kezd a Killers énekese

The Killers - Szólókarrierbe kezd a Killers énekese

Brandon Flowers az elmúlt napokban először nyilatkozott bővebben készülő lemezéről. Az album a „Flamingo” nevet viseli és várhatóan az év második felében jelenik meg.

Mr. Brightside

A Killers január végén jelentette be, hogy határozatlan időre felfüggesztik az együttzenélést, de a feloszlásról szóló pletykákat akkor tagadták. A banda utoljára február végén az ausztráliai Melbourne-ben koncertezett.
Sokak számára már akkor egyértelmű volt, hogy Flowers saját album kiadását tervezi.

A szólóalbumról bővebb információ először április végén látott napvilágot, Flowers akkor árulta el az album címét és a Killers honlapján – TheKillersmusic.com – megjelent egy titokzatos visszaszámláló óra.

The Killers - Szólókarrierbe kezd a Killers énekese

A New Musical Express számára adott interjúban a Killers énekese még többet árul el a készülő dalokról és a produceri munka folyamatáról.
A „Welocome to Fabolous Las Vegas” és a „Hard Enough” című dalok felvétele már szinte teljesen befejeződött, az utóbbin vendég vokalistaként közreműködik a Rilo Kiley énekesnője, Jenny Lewis.

A produceri teendőkért, többek között Stuart Price (Madonna, a Killers Day&Age), Daniel Lanoid (Bob Dylan, U2) és Brendan O’Brien (Neil Young, Bruce Springsteen) felel.

Az NME interjú során Flowers elismerte, boldogabb lenne, ha ezt az albumot nem szólóban kellene megjelentetnie:

„Hogy őszinte legyek, jobban örülnék, ha ez a lemez is egy Killers album lenne, a legtöbb dal eredetileg az együttesnek volt írva, de nem úgy alakultak a dolgok. Nem hibáztatom a többieket, tele vagyok energiával, muszáj alkotnom”.

Annak ellenére, hogy a legtöbb dal a Killers számára készült, Flowers állítása szerint zeneileg teljesen más hangzásúak lettek, mint az eddig megjelentek.

„Tudatosan törekedtem arra, hogy a dalok ne legyenek túl ’Killers-esek’. Mivel az együttes négy tagból áll, egyébként is elképzelhetetlennek tartom, hogy én egyedül valami olyat alkossak, mint amikor együtt zenélünk”.

A Flamingo előreláthatólag idén ősszel jelenik meg, és azt követően Flowers szólóban turnézik Amerikában és az Egyesült Királyságban is.

Zsuzsi

2010. 05. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szólókarrierbe kezd a Killers énekese cikk képei
The Killers - Szólókarrierbe kezd a Killers énekeseThe Killers - Szólókarrierbe kezd a Killers énekese