Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Moby alig pár óra alatt írta új dalát

Moby - Moby alig pár óra alatt írta új dalát

Moby mindenkit meglepett, mikor az NPR (National Public Radio) nevű amerikai rádió felkérését- miszerint két nap alatt kellett új tracket megírnia is felvennie- 8 óra alatt teljesítette. A zenész idejéből még arra is futott, hogy Kelli Scarr-ral egy második verziót is rögzítsen.

Gone To Sleep

A dalszerzési folyamat kezdetén Moby-nak és Kelli-nek különböző fotókat és szavakat mutattak inspirációul. A kiváló szürreális képek a szintén New York-ból származó Phil Toledano művei.

Moby és Scarr is azt a felvételt választotta, melyen egy erdő közepén álló férfit ábrázol,kinek egy viharfelhő látható a feje helyén. A képeket követően szavakat is kellett választaniuk, Moby a “flight” , míg Scarr a “Sunday” mellett döntött. Moby a Sunday szókártyát a fotó mellé tette,felkapta a basszgitárját és íziben eltolt egy riffet. Ez a hirtelen ötlettől vezérelt basszusfutam lett az új dal alapja. Ezt követően a gitár, billentyű- és dob témát is felvette, végül Kelli-vel megírták és rögzítették az énekhangot. 8 órával a stúdióba érkezés után elkészült a Gone To Sleep.

Jónap Tamás

2010. 05. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Moby alig pár óra alatt írta új dalát cikk képei
Moby - Moby alig pár óra alatt írta új dalát