Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Keane nem bocsát meg

Keane - A Keane nem bocsát meg

Lehet, hogy David Cameron azóta már a miniszterelnöki székben ül, de ez nem különösebben hatja meg az együttes tagjait. A trió még mindig dühös a torykra, hogy azok megkérdezésük nélkül használták fel dalukat.

Everybody's Changing

Popdalokat politikai kampányok során felhasználni nem új keletű dolog. Ilyen sorsra jutott Robbie Williams ’Feel’ (MSZP, 2006), vagy a Roxette ’Listen to Your Heart’ (FIDESZ, 1990) c. dala is. Ők is nyugodtan háboroghatnának.

A Keane viszont nem felejt, és különben sem szavaztak a Konzervatív Pártra.

A „balhé” akkor robbant ki a toryk és az együttes tagjai között, amikor a konzervatívok, választási kampányuk során megkérdezés nélkül használták a Keane ’Everybody’s Changing’ c. dalát.

Keane - A Keane nem bocsát meg

Annak ellenére, hogy a David Cameron vezette Konzervatív Párt a Liberális Demokratákkal karöltve, mondja meg a tutit az elkövetkező években, a Keane dobosa még mindig nagyon dühös a jogtalanul felhasznált dal miatt. Richard Hughes a következőket nyilatkozta a napokban a Radio 4-nek:

„Úgy gondolom, hogy ha a dalunkat egy kampány során fel akarják használni, akkor nem ártana, ha a szóban forgó párt esetleg minket is megkérdezne arról, hogy mi mit gondolunk erről. Illetve, hogy zavar e minket, ha majd a későbbiekben összefüggésbe hoznak a párttal. Egyébként sem szavaztam rájuk.”

A Keane továbbá azt sem értette, hogy a párt választása miért pont az ’Everybody’s Changing”-re esett.
Az együttes azért hozzátette, hogy kaptak egy levelet a Konzervatív Párttól, amiben azt írják, hogy a dalt állítólag:
„Nem állt szándékunkban David Cameron kampányában felhasználni. A dalt akkor lehetett hallani, amikor David Cameron az egyik nagygyűlésen az emelvényre lépett.”

Arról sajnos nincs hír, hogy vajon hány konzervatív szavazó fordult el a párttól, azért mert a toryk pont egy Keane dalt választottak kampányukhoz.

Az viszont ismét beigazolódott, hogy rossz reklám nem létezik. A Keane ’Night Train’ EP-je május 10-én jelent meg, és 16-ára már a lemezeladási listák élére szökött.

Zsuzsi

2010. 05. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Keane nem bocsát meg cikk képei
Keane - A Keane nem bocsát megKeane - A Keane nem bocsát meg