Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A KISS gépe eltörpül az Iron Maiden-é mellett

Iron Maiden - A KISS gépe eltörpül az Iron Maiden-é mellett

Az Iron Maiden-t, mint a világ egyik legnagyobb bandáját, sok együttes próbálta már követni valamiben. A KISS most éppen a repüléssel kapcsolatban próbálkozik.

Run To The Hills

A KISS együttes egy logóval is felmatricázott magángéppel repül a Sonic Boom koncertturnéi helyszíneire, és legutóbb éppen a Zurich-i repülőtéren látták a gépüket. Az együttes szerint így gyorsabban, és pontosabban a helyszínekre tudnak érkezni, és nem zavarja őket egy esetleges légitársaságokra vonatkozó repülési tilalom, vagy sztrájk sem.

A KISS gépe azonban valósággal eltörpül az Iron Maiden Boeing 757-es utasszállító (magán)gépe mellett, amelyet döbbenetes módon személyesen Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere irányít.

Iron Maiden - A KISS gépe eltörpül az Iron Maiden-é mellett

Kevesen tudják, de az Iron Maiden frontembere 'mellékállásban' a British Airways hivatalos pilótája is, ráadásul álnéven könyveket ír, és ha ez még nem lenne elég: műsorvezető a BBC rádióban.

A Maiden frontemberét annyira komoly pilótának tartják a szakértők, hogy 2008-ban az Angol Légierő pilótáit is ő szállította Afganisztánba, de több mint 200 embert menekített ki a 2006-os Izrael-i konfliktus idején, csak hogy pár emlékezetes alkalmat említsünk meg a repülési közül.

Az Maiden most is az „Ed Force One” nevet viselő magángépet használja a koncertek közötti utazásra, az idei világ körüli turnéjukon is.

A Boeing 757-200-as gépük maximálisan 234 személy szállítására alkalmas, 115 680 kg-os felszállósúllyal rendelkezik, több mint 43 tonna üzemanyaggal tankolható fel, 850 km/h-s sebességgel képes cirkálni – és nem mellékesen a hatótávolsága több mint 7000 km.

-CsL-

2010. 05. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 05. 18. 20:07
UP the Irons!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A KISS gépe eltörpül az Iron Maiden-é mellett cikk képei
Iron Maiden - A KISS gépe eltörpül az Iron Maiden-é mellettIron Maiden - A KISS gépe eltörpül az Iron Maiden-é mellett