Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kiosztották az Ivor Novello díjakat

Lily Allen - Kiosztották az Ivor Novello díjakat

A május 20-án megrendezésre kerülő eseményen, a díjazottak között volt Lily Allen, a Smiths gitárosa, Johnny Marr és a Bat for Lashes is.

The fear

Az Ivor Novello zenei díjat évente ítélik oda, Londonban, egy-egy dalszerzőnek illetve komponistának. Az első díjátadást 1955-ben rendezték meg, de azóta már sok víz folyt le a Temzén.

Az idei díjátadóra május 20-án, délután került sor Londonban. Lily Allent, a Bat For Lashest, Johnny Marrt és Paolo Nutinit egyaránt díjazták a ceremónián. Az Ivor Novello díjat, főleg azoknak a művészeknek ítélik oda, akik kiveszik részüket a zenealkotásból is.

Lily Allen - Kiosztották az Ivor Novello díjakat

Lily Allen és producere, Greg Kurstin három díjjal is büszkélkedhet. A ’The Fear’ c. daluk meghozta számukra a sikert. Övék lett a ’Legtöbbet játszott dal’, a ’Legjobb zene és dalszöveg’ díja, illetve elnyerték az ’Év dalszerzője’ címet is, az ’It’s not Me It’s You c. albumért.

A Bat for Lashes néven futó produkció énekesnője, Natasha Khan a ’Legjobb kortárs dal’ díját vihette haza a ’Daniel’ c. számáért. Az énekesnőt állítólag szinte „sokkolta” a hír, hogy Ő nyert.

„Köszönöm Szépen. Sosem gondoltam volna amikor az ágyamban ülve, a pizsamámban megírtam ezt a dalt, hogy egyszer majd itt állhatok előttetek, díjjal a kezemben”.

A Smiths egykori gitárosa, Johnny Marr, a Franz Ferdinand frontemberétől, Alex Kopranostól vehette át az ’Ivors Inspiration’ díjat. Marr a köszönőbeszédében a következőket mondta:

„Mindig is hittem abban, hogy zenészként a legnagyszerűbb dolog, amit valaki elérhet, az az, ha másokat is inspirálni tud. Úgy gondolom, hogy a rock - és a popzene, egyaránt a művészetből fakad. Minden csak inspiráció kérdése.”

A ’Legjobb eredeti filmzene’ díját John Powell nyerte, a Jégkorszak 3.- A dínók hajnaláért, a klasszikus zenéért pedig idén, Sir Peter Maxwell Davist jutalmazták.
A ’Legjobb eredeti videójáték zene’ díjával a Killzone 2. lett gazdagabb.

Zsuzsi

2010. 05. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kiosztották az Ivor Novello díjakat cikk képei
Lily Allen - Kiosztották az Ivor Novello díjakatLily Allen - Kiosztották az Ivor Novello díjakat