Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tom Petty és a szívtörők visszatérése

Tom Petty and the Heartbreakers - Tom Petty és a szívtörők visszatérése

Kellemes hangzás, tiszta dallamok, szívhezszóló szövegek... És itt a folytatás. A Grammy-díjas Tom Petty és zenekara hosszú szünet után új albumot jelentet meg. Hamarosan a boltokban a Mojo.

I Should Have Known It

Miközben a frontember szólóalbumán dolgozott, 2006-ban a The Heartbreakers-szel három évtizedes fennállásukat ünnepelték egy turné keretében. De pályafutása során nem csak a szívtörőkkel zenélt együtt. 1988-ban Bob Dylannel, George Harrisonnal, Roy Orbinsonnal és Jeff Lynne-nel megalapították a Traveling Wilburyst, majd egy évvel később Petty megjelentette első szólólemezét, a Full Moon Fever-t.

Tom Petty and the Heartbreakers - Tom Petty és a szívtörők visszatérése

1991-től újra a Heartbreakersé lett a főszerep az amerikai énekes-gitáros-dalszerző életében. Ekkor születtek olyan nagysikerű dalok, mint a „Learning to fly”, az „Into the great wide open”, vagy a She’s the one című mozifilm betétdala.

A banda tagjai ezután is jártak külön utakon, együtt is turnéztak, majd 2009 novemberében – nyolc év hallgatás után - Tom Petty egy készülő közös lemezről beszélt a Rolling Stone-nak:

„Az anyagon a bluesos elemekre fektetjük a hangsúlyt, néhány dal igazi Allman Brothers-hangzású lesz – már nem maguk a dalok, hanem az atmoszférájuk.”

Majd idén februárban bejelentették, munkájuk gyümölcse, a Mojo tavasszal jelenik meg. Ám a rajongóknak június 15-ig kell még várniuk a vadiúj lemezre. A csúszás miatt Tom Petty and The Heartbreakers promotáló koncertkörútjára is csak nyár elején indul a tervezett májusi kezdés helyett.

Zsó

2010. 05. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tom Petty és a szívtörők visszatérése cikk képei
Tom Petty and the Heartbreakers - Tom Petty és a szívtörők visszatéréseTom Petty and the Heartbreakers - Tom Petty és a szívtörők visszatérése