Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Visszatérés a kukán át

Scissor Sisters - Visszatérés a kukán át

A divatindító Scissor Sisters New York-i popzenekar első, cím nélküli nagylemeze 2004 februárjában került a boltokba, amit 2006 szeptemberében a Ta-Dah című követett. Jake Shears frontember elmondása szerint még 2008 elején belevágtak a következő album elkészítésébe, de az első másfél év munkája kárba veszett.

A zenészek tavaly júniusban szinte teljesen kész anyagot dobtak ki, elégedetlenek voltak vele. Ezután Jake Berlinbe ment, belevetette magát a bulizásba, az éjszakai életbe. Ez akkora lendületet és annyi energiát adott neki, hogy nem egész egy év alatt elkészült a formáció június 28-án megjelenő Night Work című harmadik stúdiólemeze. „Nem voltak jók a dalok, nem volt üzenetük. Másfél év után újrakezdtük a munkát. Ha olyan anyagot adnánk ki, amely nem felel meg az elvárásainknak, amelyben nem hisz száz százalékig a teljes együttes, az a Scissor Sisters végét jelentené, akkor hamarosan lehúzhatnánk a redőnyt” – nyilatkozta Jake a BBC-nek. Az album beharangozó, Fire with Fire című felvételét már játsszák a rádiók.

Scissor Sisters - Visszatérés a kukán át

A Night Work borítóján Robert Mapplethorpe világhírű fényképész 1980-ban készült fotója lesz látható Peter Reed balett-táncos fenekéről, amit testhez simuló ruha fed. „Ahogy megláttam a fotót, rögtön tudtam, ennek kell szerepelnie a CD-borítón. A menedzsment, a kiadó, de még zenésztársaim is azt gondolták, hogy megőrültem. Aztán meggyőztem őket. Rengeteg szexualitás van benne. Valamint humor és játékosság. Olyasvalaki fenekének tűnik, aki éppen halálra táncolta magát. A lemez pont erről szól” – mondta Jake.

Puha József

2010. 05. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Visszatérés a kukán át cikk képei
Scissor Sisters - Visszatérés a kukán átScissor Sisters - Visszatérés a kukán át