Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

Húsz év hallgatás után teltházas koncerttel ünnepelte visszatérését a Napoleon Boulevard a Syma csarnokban, ahol Vincze Lilla kitörő és lendületes előadásmódja újra elkápráztatta a nagyközönséget.

Bicikli ég és föld között

Az énekesnővel a Nádor utcai Napoleon Boulevard Klubban beszélgettünk a koncert élményeiről, az elmúlt időszakban eltöltött munkásságairól és jövőbeli terveiről. A helyszín szinte hagyományt teremtve hónapról hónapra teret enged a csapat budapesti és vidéki rajongótáborának, ahol friss információkkal lepik meg az oda utazó lelkes követőket, és ahol közvetlen beszélgetésekbe bonyolódhatnak a zenekar tagjaival. Az interjú során most sem alakult másképp, a közvetlen hangnem és a mosolygós fogadtatás garantált volt, Lilla körül megállt az idő. Ugyanolyan lendülettel és energiával mesélt az ősszel megjelenő albumukról, a készülőben lévő DVD felvételekről, valamint az idei évre tervezett fesztivál programjaikról, mint amikor a csapat összeállt a kezdetek kezdetén. Az énekesnő elmondása szerint:

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

„A koncert óriási élmény volt, megható volt látni mennyien eljöttek és velünk ünnepeltek, akkor mindannyian úgy éreztük, hogy megállhatott volna az élet a színpadon. Nagyon izgultam, sokat készültem lelkileg és fizikailag is, de az élmény magáért beszélt.”

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

Az énekesnő kitörő formában van, megjelenése és kisugárzása lehengerlő, elhivatottsága a zene és a művészetek iránt az elmúlt évek során sem enyhült. Sőt, felépítette saját kamarazenekarát és emellett tíz éve számos tehetséget vett szárnyai alá, akiket minden szakmai tudása és tapasztalata szerint, fáradhatatlan lelkiismerettel igyekszik tanítani és karrierjükben segíteni, komplett technikai és színpadi megjelenésükben.

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

„A magyar vonatkozás nagyon fontos a hazai zenészek érvényesülésében, én minden eszközzel azon vagyok, hogy ezt erősítsem és elősegítsem. Talán eljön az az idő is, amikor a Sziget Fesztiválon a magyar előadók is újra teret kaphatnak és megmutathatják milyen színvonalas és kreatív a hazai rock és pop műfaja”

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

A Napoleon Boulevard csapata -Vincze Lilla (ének), Gömör László (dob), Kollár Attila (fuvola), Pócs Tamás (basszusgitár) és Erdész Róbert (billentyűs hangszerek, zeneszerzés, dalszöveg, hangszerelés) Vámos Zsolt gitárossal kiegészülve - hónapok óta keményen dolgozik a stúdió munkálatokon, és a tökéletes hangszerelésen, hogy legújabb lemezükkel egy lendületes és újszerű hangzást vigyenek a mai alternatív rock piacra. A lemezen vadonatúj Napoleon Boulevard dalok lesznek, amiknek a stílusát mindenki számára meglepetésnek szánják. A zenekart Ullmann Zsuzsa (vokál) és Szirtes Edina Mókus (vokál, tangóharmonika, hegedű) bővíti. Lilla az alábbiak szerint írta le a zenekar visszatérésének mottóját:

Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése

„Úgy érdemes színpadra állni, ha az ember úgy érzi képes megújulni, ha mindezt méltósággal és alapos felkészültséggel teszi. Ezzel az eszmével mindannyian egyet értünk, így voltunk képesek összeállítani valami újat, ami még több élményt adhat a közönségnek. Ez az én karmám is, amit napról-napra erősítek, és ezt az energiát szeretném átadni mindenkinek.”

A zenekar számos koncertre készül a nyáron, amelyeken Erdész Róbertet Nagy Zsolt billentyűs helyettesíti. A rendezvények sorozatát a Június 5-re tervezett Eper Fesztivállal nyitják Tahitótfalun, mely mellesleg az énekesnő születésnapján kerül megrendezésre, így biztosan fergeteges hangulatot teremtenek a színpadon. Ezt követi a Július 10-i Gyenesdiáson szervezett fellépés, majd Július 16-án a pécsi orfűi fesztiválon (EFOT) láthatjuk őket. A nyárra tervezett fellépéseket Augusztus 1-el Tiszafüreden zárják, aztán tovább dolgoznak a stúdióban őszre tervezett debütáló lemezükön, melyet az említett Napoleon Boulevard Klub találkozóval igyekeznek összekötni.

De ezzel még mindig nincs vége, a januári koncertjükről készülőben van egy 2 órás koncertbeszámoló DVD anyag is, amely mellé a vadonatúj dalokból összeállított meglepetés albummal kedveskednek majd a zenekar rajongóinak.
Az albumon felcsendülnek a régi nagy sláger számok is, mint a „Kérlek ne félj”, az „Európa visszavár”, és a „Júlia” is, de ezek már a Napoleon Boulevard megújult stílusában kerültek feldolgozásra. Az új hangszerelés, az izgalmas gitár centrikusság és az újszerű szintetizátor játék egy igen modern és autentikus köntösbe csavarja a lemezre felvett dalokat, mellyel nem titkolt céljuk az új generáció megszólítása is.

Úgy gondolom érdemes lesz őket újra élőben látni és hallani, biztos vagyok benne, hogy az újjászületett Napoleon Boulevard most sem fog csalódást okozni!

Bius

2010. 05. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Napoleon Boulevard nagy visszatérése cikk képei
Napoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatéréseNapoleon Boulevard - A Napoleon Boulevard nagy visszatérése