Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Válság utáni újjászületés

Klaxons - Válság utáni újjászületés

A Klaxons háza tájáról az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a második stúdiólemez munkálatairól szóló elszomorító hírek. A nagy sikerrel rajtolt együttes alkotói válságba került. Időközben szerencsére sikerült kilábalnia belőle Ross Robinson producer segítségével.

A londoni zenekart 2007 szeptemberében a rangos Mercury Music Prize-zal tüntették ki: a szakmai zsűri szerint a fiúk Myths of the Near Future című első albuma az előző egy év legjobb brit hanghordozója.

Jamie Reynolds énekes-basszusgitáros 2009 márciusában a készülő második stúdiólemezük kapcsán azt nyilatkozta, hogy új zenei irányt választottak, pszichedelikus zenével akarják meglepni a közönséget. Végül saját maguk lepődtek meg. Kiadójuk, a Polydor Records vezetői popzenét vártak a csapattól, s amint meghallgatták az új szerzeményeket, kiadták a parancsot: a zenészek vegyék fel újra a kifogásolt részeket. „Felszólítottak bennünket, hogy hagyjunk fel a kísérletezéssel, a vadulással, és rögzítsük újra az album egy részét, mert szerintük a pszichedelikus irány nem megfelelő a számunkra. Mostantól észben kell tartanunk, hogy a Klaxons popegyüttes” – mondta. Reynolds legközelebb júniusban nyilatkozott. „Jelenleg huszonnyolc dalunk van, és azon vagyunk, hogy mielőbb elkészítsük az új lemezt. Most producert keresünk, akivel újból elkezdődhetne a stúdiómunka” – fogalmazott. A korong megjelenését nyárra tervezték, az időpontot később őszre módosították, aztán bejelentették: 2009-ben biztosan nem lát napvilágot.

Klaxons - Válság utáni újjászületés

A Klaxons időközben megtalálta a megfelelő producert az amerikai Ross Robinson személyében, és végre elkészítette a második stúdióalbumát. Reynolds szerint az utóbbi hónapokban rengeteget fejlődtek. „Ross Robinson csinált belőlünk igazi zenekart. Zeneileg önbizalmat és teljes magabiztosságot adott a vele eltöltött néhány hónap. Azelőtt négy olyan ember voltunk, akiknek remek ötletei voltak, de azokat nem tudták megvalósítani. Ross megtanított bennünket, hogyan kell kivitelezni az ötleteket. Az új szerzemények sokkal jobban szólnak, mint a régiek, csodálatos lesz élőben játszani őket. A stílusunk nem változott, de a hangzás nagyobb, teljesebb lett” – mondta Reynolds. A lemez megjelenésének dátuma egyelőre nem ismert.

Puha József

2010. 05. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válság utáni újjászületés cikk képei
Klaxons - Válság utáni újjászületésKlaxons - Válság utáni újjászületés