Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Gorillák a Glastonburyn

Gorillaz - Gorillák a Glastonburyn

Damon Albarn virtuális pop csapata, a Gorillaz helyettesíti a U2-t a júniusi Glastonbury fesztiválon. Míg Bono a hátsérülését ápolgatja, Damon Albarn izgatott és ideges a váratlanul adódott lehetőség miatt.

Clint Eastwood

A június utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Glastonbury fesztivál péntek estéjén a „főműsoridős főattrakció”a U2 helyett, a Gorillaz lesz. Az együttesnek ez lesz az első és egyben utolsó fesztiválos fellépése idén Angliában.

Albarn, a Blurrel 2009-ben, fellépőként már tiszteletét tette a Glastonbury fesztiválon és úgy érzi kiváltságos helyzetben van, hogy idén is hasonló lehetőséget kapott a rendezőktől.

Gorillaz - Gorillák a Glastonburyn

„Meg vagyok lepődve, és egyben idegesek is vagyunk az adódott lehetőség miatt. A Glastonburyn játszani nagyon nagy dolog, de szerintem minden simán megy majd.”

Albarn a Radio 1-nek azt nyilatkozta, hogy azért más lesz most a Gorillazzal fellépni, mint tavaly a Blurrel:

„Egy pillanatra sem gondolom, hogy a két együttes fellépéseit össze lehet hasonlítani, teljesen különbözőek.”
„A Blurrel különben sem lehet versenyezni”,tette hozzá szerényen.

Majd hozzá tette:
„Nagyon sajnálatos, hogy egy szerencsétlen baleset miatt a U2 nem tud fellépni. Tudom, hogy nagyon készültek erre a fesztiválra.
A Glastonbury egy varázslatos hely. A Gorillaz nagy örömmel játszik majd, de egyben minden jót kívánunk Bonónak és a U2-nak is.”

Hiába, ami az egyiknek öröm…

A Gorillaz idén márciusban jelentette meg új albumát, a Plastic Beachet és áprilisban a Coachella fesztiválon már teljesen új effektekkel és vizuális megjelenítéssel álltak színpadra a képregény-zenekar tagok.

Albarn reméli, hogy fesztiválon velük együtt fellépnek azok a vendégzenészek, akik az albumon is közreműködtek, többek között Lou Reed, aki a frontember személyes kedvence.

Albarn annak is nagyon örül, hogy most a fesztivál első napján lépnek fel:

„ A Blurrel vasárnap léptünk fel, utána nem sokkal már vége volt az egész fesztiválnak, csomagolni kellett. Most lesz idő szétnézni is egy kicsit”

Zsuzsi

2010. 05. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Gorillák a Glastonburyn cikk képei
Gorillaz - Gorillák a GlastonburynGorillaz - Gorillák a Glastonburyn