Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Németország nyerte az Eurovizio 2010-et

Eurovíziós Dalfesztivál - Németország nyerte az Eurovizio 2010-et

1982 után ismét Németország diadalmaskodott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. A második helyen Törökország, a harmadikon pedig Románia végzett.

Germany

Az idei évben 55. alkalommal került megrendezésre az Eurovíziós Dalfesztivál, ezúttal sajnos magyar résztvevő nélkül. Mivel a tavalyi győztes, a norvég Alexander Rybak volt, most Osloban, Norvégia fővárosában került lebonyolításra a rangos esemény. Az idei befutó Németország lett, mégpedig a fiatal Lena, Satellite című dalával.

Norvégia immár harmadik alkalommal adott otthont a dalfesztiválnak. 1986 és 1996 után, ismét a skandináv országban mérhették össze erejüket a kontinens énekesei. Az elődöntőket május 25-én és május 27-én rendezték meg. A versenyen résztvevő 39 ország közül, csupán 25 indulhatott a tegnap esti döntőben.

Eurovíziós Dalfesztivál - Németország nyerte az Eurovizio 2010-et

A német színekben induló Lena magabiztos győzelmet aratott. Satellite című dalának sikerével 246 pontot zsebelhetett be a döntőben. Tiszteletet parancsoló előnnyel maga mögé utasítva a Törökországot és Romániát. A huszonkettedikként fellépő Lena, nem kevesebb, mint 76 ponttal szerzett többet, második helyezett török vetélytársánál.

Lena Meyer-Landrut 1991-ban született Hannoverben. Már öt éves korától kezdve táncórákon vett részt. Főként a balettban jeleskedett, de a művészi táncon kívül a hip-hopot és a jazz táncot is kipróbálta. Később az énekléssel is megbarátkozott, és folyamatosan képezte hangját, ami hamarosan a siker útjára segítette. Így ma Németországban már 19 esztendősen is ismert előadónak számít.

Idén májusban adta ki első albumát My Cassette Player címen. Az első kislemez természetesen a győztes dal, a Satellite lett. Remek debütálás ez a zene világában. 39 ország énekese közül a legjobbnak bizonyulni.

Sajnos azonban a korábbi évek példájából kiindulva elképzelhető, hogy a nyár végére már teljesen elfelejtődik Lena neve. Ahogy a dalfesztivál nyerteseinek neve általában. De talán pont a fiatal német lány lesz az, aki felborítja a statisztikákat!

engyus

2010. 05. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 01. 18:09
jééé! és erről ma délután nem fecsizett be semmit a "Bé". pedig nála minden éven téma a Jurovíziós dalantyúfesta... ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Németország nyerte az Eurovizio 2010-et cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Németország nyerte az Eurovizio 2010-etEurovíziós Dalfesztivál - Németország nyerte az Eurovizio 2010-et