Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sztármenedzser okozta bukás?

Guns N' Roses - Sztármenedzser okozta bukás?

A kölcsönkenyér a zenében is visszajár. Irving Azoff márciusban perelte be Axl Rose-t, elmondása szerint 1,9 millió dollárral tartozik neki. A Guns N’ Roses frontembere a menedzserrel tavaly nyáron bontott egyoldalúan szerződést, a neves szakember Front Line Management cége 2008 elejétől képviselte az együttesét.

Most Rose indított ötmillió dolláros pert Azoff ellen egy Los Angeles-i bíróságon. Úgy véli, a menedzser az oka annak, hogy zenekarának kisebb-nagyobb megszakításokkal másfél évtizedig készült, 2008 novemberében megjelent Chinese Democracy című stúdiólemeze jócskán várakozáson alul teljesített. Azoff a felperes szerint mindenáron el akarta érni, hogy az együttes a legsikeresebb felállásában rögzítse az albumot, s amikor tudatosította, hogy erre semmi esély, keresztbe tett a zenészeknek: kiszivárogtatta a korong dalainak egy részét, előnytelen borítót terveztetett hozzá, megakadályozta egy nagyszabású turné elindítását, és hátrányos terjesztési szerződést kötött a Best Buy áruházlánccal – az Egyesült Államokban kizárólag ezekben az üzletekben lehetett beszerezni.

Guns N' Roses - Sztármenedzser okozta bukás?

Korábban a Geffen Records lemezcég vádolta meg Rose-t azzal, hogy miatta maradt el a Chinese Democracy remélt sikere, mivel nem volt hajlandó népszerűsíteni.

Puha József

2010. 06. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 09. 5:03
gfvvjjvhvzfzuzufhhzv hzvh hzvh hzugfzfrtflizfzftujuz:apja

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sztármenedzser okozta bukás? cikk képei
Guns N' Roses - Sztármenedzser okozta bukás?Guns N' Roses - Sztármenedzser okozta bukás?