Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nyugdíjba készül a Scorpions

Scorpions - Nyugdíjba készül a Scorpions

A „Sting in the tail” című albummal és öt kontinenst érintő mamut turnéval a hannoveri származású rockzenekar, a Scorpions befejezi több mint négy évtizedes pályafutását.

„A Scorpions hihetetlen karrierjét a csúcson szeretnénk abbahagyni. Kegyes hozzánk a sors, hogy még mindig ugyanolyan szenvedéllyel zenélünk a kezdetek óta. Most jött el az ideje, hogy letegyük a lantot. Ezzel a különleges, új albummal szeretnénk elbúcsúzni a rajongóktól” – vallja büszke szarkazmussal Matthias Jabs gitáros.

A banda 1965-ben alakult, és már pályafutásának első évtizede után elérte azt, amivel rácáfolt a pályatársak és a kritikusok egyöntetű véleményére, mely szerint egy német rockzenekar soha nem érvényesülhet igazán az ország határain túl. A Scorpionsnak ez sikerült. Világhírnévre, hatalmas népszerűségre tett szert, utat nyitva ezzel a német csapatoknak a szélesebb körű elismertség felé.

Scorpions - Nyugdíjba készül a Scorpions

A popularitás illanékony dolog, de szerencsés esetben is hullámzó. A hullámokból a Scorpionsnak is kijutott a több mint negyven esztendő alatt, de ha nem is voltak mindig a közkedveltség csúcsán, a banda rockzenére gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen.

A Sting In The Tail a banda tizennyolcadik stúdióalbuma. A harcedzett rockerek Hannoverben készítették el a lemez anyagát, Mikael "Nord" Andersson és Martin Hansen producerek segítségével, ugyanott és ugyanazokkal a mérnökökkel tehát, ahol és akikkel a The Rasmus a Dead Letters című albumán dolgozott. A csapat és a stáb ismét kiváló munkát végzett. A három évvel ezelőtti Humanity – Hour 1 lemez nagyszerű és modern soundja után a lehető legklasszikusabb, sőt legorganikusabb hangzást sikerült megtalálni, amely messze felülmúlja minden eddigi albumét.
Rudolf Schenker egy korábbi interjúban annyit mondott csupán a frissen elkészült korongról, hogy
„nagyszerűnek tűnik, fantasztikus hangzása van, és természetesen benne van Klaus hatalmas hangja, a dallamok meg a kellő lüktetés - ez az igazi Scorpions”.

Dalcímek:
1. Raised On Rock 03:57
2. Sting In The Tail 03:12
3. Slave Me 02:44
4. The Good Die Young 05:14
5. No Limit 03:24
6. Rock Zone 03:17
7. Lorelei 04:31
8. Turn You On 04:25
9. Let's Rock 03:21
10. Sly 05:15
11. Spirit Of Rock 03:43
12. The Best Is Yet To Come 04:34

Zsó

2010. 06. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nyugdíjba készül a Scorpions cikk képei
Scorpions - Nyugdíjba készül a ScorpionsScorpions - Nyugdíjba készül a Scorpions