Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sunshine Day az Osibisával a Stargardenben

Osibisa - Sunshine Day az Osibisával a Stargardenben

A fesztivál második napját a világzenei mozgalom alapítóiként számon tartott Osibisa nyitotta. A koncert felejthetetlen élményt nyújtott a megjelent, sajnos nem túl nagy létszámú közönség számára.

koncert

Szombaton a jó idő ellenére, vagy talán éppen emiatt a vártnál talán kevesebben látogattak ki a Stadionkertbe. Ezzel cseppet sem törődve a délutánt nyitó Osibisa szivét-lelkét beleadta zenéjébe, melyet a lelkes hazai rajongótábor rendkívüli módon értékelt.

Egymás után csendültek fel a hetvenes években ronggyá hallgatott indai kiadású hanglemezekről jól ismert slágerek a Woyaya, a Beautiful Seven és persze a Sunshine Day.

Osibisa - Sunshine Day az Osibisával a Stargardenben

Az Osibisa annak idején az elsők között ötvözte a rock hangszereit afrikai fúvós és ütős hangszerekkel, megteremtve ezáltal az afrorock stílust. Ez a hangzás a későbbi világzene előképének is tekinthető.

A kiszámíthatatlan, vidám ritmusok ez alkalommal is örömmel töltötték el és felvillanyozták a hallgatóságot.

hali

2010. 06. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 08. 13:13
És a "Kinél van a papír?" vagy "Add ide a papírt!" című számukat ismeri valaki? "Uz gággu (gájdu?) péppá, uz gággu mács" - ilyesmi. :-) 1973-75 táján az volt a kezdőszáma az akkori lovászi "beat" zenekarnak pl. ;-) Amúgy ez a Hien dal valamit jegyzett az elköszönő "sztárfigyelő" után ma délben? "NEM LESZEK MA EGYEDÜL Este várok rád,este várok rád Este várok rád,este várok rád Hosszú volt a hét, a fejem úgy szédül. A szabadban az ég egyre csak kékül. Nehéz kibírni egy jó kis buli nélkül. Dübörög a zene, a horizont görbül. A Hold egy tűzgömb, visz az ösztön, furcsa látomás, együtt itt szálljünk fel. Az ágy most börtön, felejtsd hát el. Fussunk ma az ezüst hídon át! Most úgy érzem ördög bújt a torkomba, ördög bújt a lábamba. Fordul a tűz, az egekbe űz, nem leszek ma egyedül! Most úgy érzem ördög bújt a torkomba, ördög bújt a lábamba. Fordul a tűz, az egekbe űz, nem leszek ma egyedül! Este várok rád,este várok rád Titkon várom már hogy a függöny felgördül, távol a külvilág a szimpadom most szépül, kifestem magamat a gondok eltünnek. Egy csillag felragyog ma az éjszaka egy ünnep. Jön a párom, alig várom, nő az izgalom, a szívem érted lüktet. Újra látom, most nem számít más, megáll itt a tudomány. Most úgy érzem ördög bújt a torkomba, ördög bújt a lábamba. Fordul a tűz, az egekbe űz, nem leszek ma egyedül! Most úgy érzem ördög bújt a torkomba, ördög bújt a lábamba. Fordul a tűz, az egekbe űz, nem leszek ma egyedül! Este várok rád, este várok rád Este várok rád,este várok rád Most úgy érzem ördög bújt a torkomba, ördög bújt a lábamba. Fordul a tűz, az egekbe űz, nem leszek ma egyedül! Most úgy érzem ördög bújt a torkomba, ördög bújt a lábamba. Fordul a tűz, az egekbe űz, nem leszek ma egyedül! Minden megőrül!" ;-)))))
Vendég 2010. 06. 08. 13:28
OH YEAH! :D http://www.youtube.com/results?search_query=Osibisa+Whos+Got+The+Paper&aq=f Osibisa - Whos Got The Paper

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sunshine Day az Osibisával a Stargardenben cikk képei
Osibisa - Sunshine Day az Osibisával a StargardenbenOsibisa - Sunshine Day az Osibisával a Stargardenben