Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák Fesztiválján

Blood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák Fesztiválján

A Steve Katz-zal felálló Blood Sweat & Tears rövid beállást követően olyan hangzással lepte meg a hallgatóságot mely mellett egy lökhajtásos repülőgép hangja is csak tétova zümmögésnek tűnhet.

Live

A fesztivál legtöbb külföldi fellépőjével ellentétben a Blood Sweat & Tears nem járt még korábban Magyarországon, így a hazai rajongók most találkozhattak először élőben a jazz-rock legendával.

A hosszú idő után ismét az alapító Steve Katz-zal kiegészült zenekar kiváló zenészeinek és különösen négytagú fúvós szekciójának köszönhetően kimagasló teljesítményt nyújtott. A negyven éve folyamatosan turnézó banda valamennyi korszakából játszott számokat a hatvannyolcas első lemeztől kezdve a különböző szóló projektekig.

Blood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák Fesztiválján

A fantasztikusan eljátszott Go Down Gamblin’, Smiling Phases, God Bless The Child és Spinning Wheel mellett a koncert egyik csúcspontja a Steve Katz áltat énekelt lírai Sometimes in Winter illetve a Beatles 1966-os Got to Get You In To My Life feldolgozása volt, melyet Paul McCartney csak legmerészebb álmaiban képzelhetett ilyennek. Bob Dylan Down In The Flood című számával a mostani árvizekben otthonukat elveszítő honfitársainknak üzentek.

Blood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák Fesztiválján

A BS&T a rajongók elismerésén kívül a hazai szakma csodálatát is kivívta, melyet mi sem bizonyíthat jobban, mint az, hogy Tátrai Tibor és Frenreisz Károly ahelyett, hogy a jól sikerült Skorpió koncertet követően a backstage-ben zsebelték volna be a gratulációkat végig a színpad szélén álltak és kamaszos áhítattal figyelték a produkciót.

hali

2010. 06. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 14. 12:43
már jártak Mo-n

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák Fesztiválján cikk képei
Blood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák FesztiváljánBlood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák FesztiváljánBlood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák FesztiváljánBlood Sweat & Tears - A Blood Sweat & Tears első magyarországi fellépése a Legendák Fesztiválján