Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lady Gaga új videóklipje nem istenkáromlás

Lady GaGa - Lady Gaga új videóklipje nem istenkáromlás

Legalább is ezt állítja a videó rendezője, a divatfotós Steven Klein, aki az őt ért sok kritika és negatív vízhang hatására úgy érezte nyílt levélben magyarázza meg, a kilenc perces mini-film valódi jelentését.

Alejandro

Az ember jogosan hiheti, hogy Madonna és a ma már kicsit önmaga paródiájába forduló Marylin Manson „művészete” után nem nagyon lehet újdonsággal előrukkolni. Itt megjegyezve, hogy David Bowie vagy akár Ozzy Osbourne a maga idejében mind művészetükben, mind provokatív előadásmódjukban megelőzték az előbb felsorolt neveket.
Ha újat nem is lehet manapság kitalálni, a meglévőt fokozni mindig lehet. A meglepő az, hogy vannak, akik ezen még felháborodnak.

Lady GaGa - Lady Gaga új videóklipje nem istenkáromlás

A közmegbotránkozást kiváltó videóklip nem más, mint Lady Gaga és Steven Klein legújabb remekműve az ’Alejandro’. Magát a dalt, az Ace of Base zenéje inspirálta, akiknek Gaga állítólag nagy rajongója. Természetesen a videót valami egészen más ihlette.

A kilenc perces klipben Gaga apáca ruhát visel, fegyveres félpucér katonákkal táncol, szexet imitál és egy rózsafüzérrel is eljátszadozik, majd el is fogyasztja azt.
A katolikus egyház, nem meglepő módon rögtön kiakadt, és még Katy Perry is keményen kritizálta az énekesnőt:

„Istenkáromlást szórakoztatás céljára felhasználni legalább annyira olcsó és közhelyszerű, mint amikor a humoristák a fingással poénkodnak”

A videóklip rendezője szerint azonban erről szó sincs. Az MTV részére küldött emailben Klein elmagyarázza, hogy a vallási szimbólumok és jelképek használatával semmilyen negatív érzés kiváltása nem volt céljuk. Sőt, éppen ellenkezőleg. A klipben, Gaga karaktere a sötét gonosz erők és a lelki megváltás között viaskodik.

„A film végén Gaga a megváltást választja és apácának áll, a száj és a szemek eltűnése szimbolizálja a tudat eltávolodását a „gonosztól”, az ima és a spiritualitás felé fordulást.”

Bármi is legyen a jelentése a videónak, az szinte teljesen mindegy, hiszen azt a Youtube-on, a keddi premier óta több mint 8 millióan látták már.

Az ’Alejandro’ június 28-tól legálisan letölthető és megvásárolható.

Zsuzsi

2010. 06. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 10. 23:45
undorító egy klipp
Vendég 2010. 06. 22. 16:41
Mégis mi az a vízhang?
GAGA4EVER 2010. 08. 08. 23:17
MÉR' LENNE UNDORÍTÓ? TE VAGY AZ UNDORÍTÓ H ILYET MONDASZ!
Vendég 2011. 05. 08. 11:34
nekem tetszik
Vendég 2011. 05. 08. 11:34
nekem tetszik

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Lady Gaga új videóklipje nem istenkáromlás cikk képei
Lady GaGa - Lady Gaga új videóklipje nem istenkáromlásLady GaGa - Lady Gaga új videóklipje nem istenkáromlás