Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hegyalja 2010, túl a jubileumon

Hegyalja Fesztivál - Hegyalja 2010, túl a jubileumon

Jön a július, tehát Tokajban újra Hegyalja Fesztivál, immáron tizenegyedik alkalommal! Helyszín a már jól megszokott Tisza Kemping Rakamazon, közvetlenül a Tisza partján. A bor isteni, a táj festői, bár jelenleg kissé nehézkes lenne felütni a sátrat…

Remélhetőleg július14 és 18 között a természet nem fog újra megviccelni ekkora vízzel, ugyanis többünk véleménye szerint az ideális fesztiválozáshoz pontosan elég annyi, amennyi a mederben folyik, egyszóval amennyiben kellemesen lehet csobbanni. :-)
Na és a fellépőkről…Idén a híres borvidékre látogat sokak örömére újra a MOTÖRHEAD. Már jártak Tokajban 4 évvel ezelőtt is, most újra tiszteletüket teszik. A londoni banda már 35 éve játssza a heavy metalt töretlen sikerrel, aki még nem látta volna őket élőben, azoknak melegen tudom ajánlani. Feltűnik a GROOVE ARMADA is, alapvetően nem a hegyaljai rock-centrumú tábort erősíti, de a szervezők évről évre meglepik a közönséget valamilyen elektronikai virtuózzal. (Gondoljatok vissza a tavalyi Basement JaXx-re…)
Megtekinthető lesz még Rodney Hylton Smith, ismertebb nevén ROOTS MANUVA is, a hiphop, elektro illetve rap kedvelői nagy örömére. Színpadra lép még a THE HERBALISER, angol illetőségű jazz-rap zenekar; hogy a komolyzene se maradjon ki, jön a holland EPICA nevezetű szimfónikus metálzenekar; valamint nem elhanyagolható a pörgős táncolós muzsika szerelmesei számára fellép GOLDIE.

Természetesen megtekinthető a standard magyar fesztiválrepertoár, ami egészen az idei évig úgy kezdődött, hogy „tudod, a szokásos… Kispál, Belga, Tankcsapda…” és persze a többi, de sajnos ez évtől a standard fellépők közül kikerül a Kispál és a borz, sajnálatos feloszlásuk miatt talán utójára láthatjuk őket a tokaji színpadon.

A felsoroltakhoz természetesen dukál a Tokaj-hangulat, amely erre a hétre kiegészül a fesztiválozók sokaságával. Aki (legalább) egyszer már próbálta, az biztos, hogy alátámasztja az állítást, miszerint ilyenkor az egész város egyetlen bulizó organizmussá alakul, ezzel egyedülálló élményt biztosítva minden jelenlévő számára. A „Hegyalja-érzés” tényleg páratlan, aki nem hisz nekem (vagy bárki másnak, aki ezt garantáltan megerősíti), annak javaslom, hogy járjon utána! Mi ott leszünk!

BZs

2010. 06. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hegyalja 2010, túl a jubileumon cikk képei
Hegyalja Fesztivál - Hegyalja 2010, túl a jubileumon