Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Presserből DJ Bumbo lett

Presser Gábor - Presserből DJ Bumbo lett

Március második felében lesz a nagy érdeklődéssel várt film premierje, de a Szerelem utolsó vérig zenéjét már bemutatták. A muzsikát Presser Gábor írta, és a dalokat régi, valamint leendő sztárok éneklik. A komponista DJ Bumbo néven adja elő saját szerzeményeit.

A Szerelem első és második vérig című filmek százezreket vonzottak a mozikba. Ezekhez még Dés László komponált slágereket. A fődalok előadója az a Demjén Ferenc volt, aki ismét hangját adja, de ezúttal már ugyancsak többszörös szerzőtársával, Presser Gáborral dolgozott. Presser elsősorban annak örült, hogy Dobray György rendező nem háttérmuzsikát, hanem dalokat várt tőle. Végül olyan sok jött össze, hogy mind nem is fért fel a lemezre.
Presser Gábor egyébként DJ Bumbo néven maga is előad egy dalt a repertoárból. Az álnév választása egyébként nem áll távol tőle. Kentaur első lemezére még P. Bogár néven írt dalokat. És a Vígszínház Vihar című előadásához is írt tőle váratlan house-stílusú dalokat, amelyre igen sokan felkapták a fejüket.
A Szerelem utolsó vérig dalait Demjén Ferenc és Presser Gábor mellett Király Linda, Kovács Péter és Roy éneklik. Közülük a hölgy őstehetséges, aki még csak az érettségijére készül, de fantasztikus hangi és előadói adottságai révén szép karriernek néz elébe. Kovács billentyűzött és énekelt Presser Erkel Színházban rendezett koncertjein, míg Roy ugyancsak dolgozott a szerzővel, az 1993-ban, a húszéves jubileumra kiadott, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című albumon. Az albumra felkerült egy 1973-as LGT-sláger feldolgozása is, a Mindig csak ott várok rád című dalt akkor Presser és Somló Tamás énekelték. A Szerelem utolsó vérig dalai tehát megelőzik és talán meg is előlegezik a film sikerét.

2002. 03. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Presserből DJ Bumbo lett cikk képei
Presser Gábor - Presserből DJ Bumbo lett