Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Unbending Trees koncert Budapesten

The Unbending Trees - The Unbending Trees koncert Budapesten

Fél év szünet után szombaton a Múzeumok éjszakáján, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú) tér vissza a színpadra a hazai alternatív színtér egyik üde színfoltja, az akusztikus downtempót játszó The Unbending Trees.

You are a lover

"Másodszor játszunk ezen a rendezvényen, tavaly a Budapesti Történeti Múzeumban léptünk fel. A mostani koncertre újraszerkesztettük műsorunkat, részben a magunk, részben a közönség szórakoztatására. Áthangszereltünk például egy régi dalt, a Standing in the Watert, amelyet élőben korábban csak egyszer játszottunk; ezúttal hárfa is lesz benne. Lesznek számok a készülő új anyagról, amelyeket még nem adtunk elő" - mondta Hajós Kristóf, a zenekar énekese

A The Unbending Trees második albuma a tervek szerint jövő tavasszal jelenik meg, szintén a londoni Strange Feeling Recordsnál. Mint az énekes kifejtette, a két évvel ezelőtti lemez óta húsz új dalt írtak és ezeket idén próbálják ki közönség előtt. Egyik dalukat, a You Are A Lovert nemrég megjelent szólólemezén Tracey Thorn, a nyolcvanas-kilencvenes évek sikeres brit indie-pop együttese, az Everything But The Girl egykori énekesnője dolgozta fel.

A zenekar augusztus 27-én fellép Pécsett, a nyarat azonban elsősorban a pihenésnek és a dalok véglegesítésének szentelik. Hajós Kristóf kiemelte, hogy tavaly két fesztiválon, a tokaji Hegyalján és a debreceni Campuson is felléptek.

"Jó mulatság volt, de azóta nem keressük a hasonló lehetőségeket, mert az akusztikus zenénk nem való az ilyen rendezvényekre, ahol a színpadok áthallatszanak".

A négytagú csapat, amely az 2008-ban Londonban megjelent debütáló albumával - Chemically Happy (Is The New Sad) - Angliában is ismertté vált, a Lumú teraszán ad koncertet 20.30-tól.

-CsL-

2010. 06. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Unbending Trees koncert Budapesten cikk képei
The Unbending Trees - The Unbending Trees koncert Budapesten