Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Deák Bill, és a Pokolgép a Félsziget Fesztiválon

Félsziget Fesztivál - Deák Bill, és a Pokolgép a Félsziget Fesztiválon

Újabb fellépőket jelentettek be a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál szervezői: többek között Deák Bill Gyula, Charlie, Nagy Feró és a Pokolgép is fellép majd.

Intro

A marosvásárhelyi rendezvény nem csak az utóbbi években befutott előadókról szól, a Party Sátor idei programjában hangsúlyos szerep jut a magyar és román zenei élet nagy öregjeinek - olvasható a lapban. Az már több hete ismertté vált, hogy az idei Félszigeten játszani fog a kilencvenes évek második felének egyik legnagyobb hatású amerikai metálbandája, a Korn, amely a fesztivál nagyszínpadának programját zárja majd.

Félsziget Fesztivál - Deák Bill, és a Pokolgép a Félsziget Fesztiválon

Fellép Deák Bill Gyula, a magyar blues egyik legfontosabb előadója, aki a több mint negyven éve tartó karrierje legjobb dalai mellett új lemezéről is játszik. Ott lesz Charlie is, aki a Félsziget második napján ad koncertet, a népszerű metálcsapatban, a Pokolgépben pedig Tóth Attila személyében új énekes mutatkozik be az erdélyi közönségnek. Szintén a Félsziget Fesztivál Party Sátrában játszik majd Nagy Feró és a Beatrice is augusztus 29-én vasárnap.

Ezen a napon lép színpadra a román blues egyik nagy neve, Mike Godoroja és zenekara, a Blue Spirit is. Vendégük, Marius Mihalache társaságában a Led Zeppelin dalaiból ihletődött, balkáni népzenei ízekkel átitatott produkciót adnak elő, amelynek címe: Balkanic Zeppelin.

A nagyszínpad programját vasárnap a korábban már bejelentett Korn, Tankcsapda és Zdob si Zdub mellett a magyar underground nemzetközi szinten legismertebb képviselője, a Subscribe teszi teljessé. A hip-hop műfaj képviseletében fellép a Bëlga, koncertet ad az utóbbi évek egyik legfontosabb romániai rockzenekara, a Grimus, akárcsak Dan Helciug és a Spitalul de Urgenta.

Fellép a trip-hop műfaj egyik úttörőjének számító Tricky, visszatérő vendég lesz a finn The Rasmus, amely 2006-ban 15 ezer ember előtt lépett fel a Félszigeten, koncertet ad a The Final Countdown című örökslágeréről ismert svéd Europe, a Ska-P madridi ska-punk formáció, valamint a gypsy-punkot reggaevel, skával és tipikus francia dallamokkal elegyítő Babylon Circus is.

-CsL-

2010. 06. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Deák Bill, és a Pokolgép a Félsziget Fesztiválon cikk képei
Félsziget Fesztivál - Deák Bill, és a Pokolgép a Félsziget FesztiválonFélsziget Fesztivál - Deák Bill, és a Pokolgép a Félsziget Fesztiválon