Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hobo Blues Band: Tábortűz mellett

Hobo Blues Band - Hobo Blues Band: Tábortűz mellett

Húszévnyi várakozás után végre teljes terjedelmében megjelent a Hobo Blues Band pályafutásának egyik legfontosabb és legjobb alkotása, a legendás „Tábortűz mellett” című dupla album

Az ország csúcs-zenészei olyan zenei köntösbe varázsolták Hobo remekbeszabott verseit, ami szinte példa nélküli az egész HBB- életműben. Igazi jutalomjáték mindannyiuk számára. Ezt a lemezt mindenkinek hallania kell, hiszen az üzenete ma épp úgy aktuális, mint megjelenésekor.

A „Tábortűz mellett” jelentűségében a HBB-életműben a Vadászat mellé sorolható, azonban az 1990-es megjelenést követően csak egy terjedelmében csorbított formában látott napvilágot CD-n. Az eredeti LP-k a lemezgyűjtemények legféltettebb, ma már beszerezhetetlen kincsei, az 1993-ban –érthetetlen módon – terjedelmében megcsonkított CD-k már rég nem kaphatók.

Hobo Blues Band - Hobo Blues Band: Tábortűz mellett

A „Tábortűz mellett” olyan, ma már klasszikussá érett dalokat vonultat fel, mint az „Emigráns blues”, a torokszorító „Gyáva bohóc” vagy az első hazai rap-dal, a „Temető tangó”, de a „Vadászok kivonulása” is itt hallható (rímelve a Vadászat: A vadászok bevonulása című dalára) és „A látogató”, amely egy modern-kori Rómeó és Júlia-történet sajátosan közép-kelet európai közegben. A lemez most először, teljes terjedelmében megjelent dupla CD-n, eredeti borítóval és az összes dalszöveggel együtt jelenik meg.

Mint ismeretes, Hobo másik aktuális kiadványát, nevezetesen a legújabb lemezét a Circus Hungaricus-t Madarász Gábor (Madi) gitáros-zeneszerzővel készítette el.

-CsL-

2010. 06. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hobo Blues Band: Tábortűz mellett cikk képei
Hobo Blues Band - Hobo Blues Band: Tábortűz mellettHobo Blues Band - Hobo Blues Band: Tábortűz mellett