Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2010/25

Listamustra - Listamustra 2010/25

Egymást követik a Glee című amerikai tévéfilmsorozat hanghordozói. Két hete a Showstoppers című nagylemez iratkozott fel az amerikai eladási lista csúcsára, a héten a hat felvételt felvonultató Journey to Regionals című EP kezdett az élen a vártnál jobb eredménnyel, 158 ezret értékesítettek belőle az amerikai piacon a megjelenés hetében.

Az Egyesült Államok azóta már Drake-lázban ég. Az 1986. október 24-én született kanadai hiphopelőadó első, Thank Me Later című albuma a jövő héten a rangsor legmagasabb pozíciójába érkezik meg. Legalább 400 ezer fogy el belőle, de a példányszáma akár a félmilliót is elérheti. 2010 eddigi legjobban debütáló nagylemeze az USA-ban a Sade közel tíz év után kiadott Soldier of Love című stúdióalbuma – ebből februárban 502 ezer kelt el az első héten.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Katy Perry featuring Snoop Dogg: California Gurls
Nagy-Britannia – Shout for England featuring Dizzee Rascal & James Corden: Shout
Németország – K’naan: Wavin’ Flag
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Focis felvétel a brit csúcson
Katy Perry a Snoop Dogg-gal készült California Gurls című szerzeménnyel második hete uralja az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját. A kaliforniai énekesnő szerint a dal válasz az összesítést 2009 legvégén öt hétig vezetett Empire State of Mind című slágerre. Abban a két előadó, Jay-Z és Alicia Keys New Yorkot dicsőíti, ők ebben Kaliforniát. A brit rangsor első helyén az angol fociválogatottat buzdító újabb felvétel, a Shout nyitott Dizzee Rascal hiphopelőadó és James Corden színész-komikus előadásában. A dal a Tears for Fears 1984-es Shout és Bill Withers 1971-es Grandma’s Hands című felvételének az átdolgozása – Simon Cowell produceri irányításával készült. A szerzemény teljes bevételét a Great Ormond Street Hospital kapja meg. A TOP 10 másik új belépője Tinie Tempah nigériai születésű hiphopelőadó dala, a Frisky a második helyen, amely Labrinth közreműködésével készült. A 16. helyről a bronzérmes pozícióba lépett egy újabb focis felvétel, a Wavin’ Flag, a szomáliai születésű, Kanadában élő K’naan slágere, amely a német listán egy hét kihagyás után visszaszerezte a trónt, és összességében harmadik hete uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Soundtrack: Glee: The Music, Journey to Regionals
Nagy-Britannia – Christina Aguilera: Bionic
Németország – Lena: My Cassette Player
Magyarország – Musical: Rebecca – A Manderley-ház asszonya

Filmzenei albumok sikere
A Glee című tévéfilmsorozat az amerikai eladási lista élén nyitó újabb zenei anyagán, a Journey to Regionals címűn Journey-dalok (Faithfully, Any Way You Want It / Lovin’ Touchin’ Squeezin’, Don’t Stop Believin’), valamint egy-egy Queen- (Bohemian Rhapsody), Lulu- (To Sir, with Love) és Judy Garland-sláger (Over the Rainbow) hallható a sorozat szereplőinek tolmácsolásában. A második helyen is filmzenei korong debütált, a The Twilight Saga: Eclipse zenei anyaga. A lemezt a brit Muse felvételével, a Neutron Star Collision (Love Is Forever) cíművel harangozták be. Az amerikai TOP 10-ben további három újdonság szerepel: a New York-i Christina Aguilera albuma, a Bionic a harmadik, Plies floridai hiphopelőadó lemeze, a Goon Affiliated az ötödik, Dierks Bentley arizonai countryénekes korongja, az Up on the Ridge a kilencedik helyen kezdett. Christina Aguilera albuma a brit piacon elfoglalta a lista csúcsát, a tízes mezőny egyetlen új belépőjeként. Németországban az 55. Eurovíziós Dalfesztivált megnyert Lena lemeze, Magyarországon a Rebecca – A Manderley-ház asszonya című musical hanghordozója a legvásároltabb kiadvány.

Puha József

2010. 06. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2010/25 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2010/25