Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jön a Depeche Mode Musical

Depeche Mode - Jön a Depeche Mode Musical

Máltán, állítólag egy roppant ellentmondásos mű van készülőben, amely a ’80-as évek szintipop királyának, a Depeche Mode-nak dalait dolgozza fel. Ne várjunk semmilyen ABBA-s, vagy Queen-es musical megoldásokat. A történet sötét és szomorú lesz.

Enjoy the Silence

A legtöbb kritikus nem sokra tartotta a Depeche Mode-ot a ’80-as években. Az, azonban vitathatatlan, hogy az az idő tájt éppen a tinédzserkori depresszióval küzdő X-generáció, szinte minden tagjának fűződik valamilyen élménye az együttes zenéjéhez.

Máltán, az Unifaun színház most „emléket állít”, a még mindig nagyon is aktív zenekarnak.
A történet nem lesz vidám, sokkal inkább sötét és depresszív, olyan, ami megfelelően illeszkedik majd a együttestől megszokott zenei világhoz.

Depeche Mode - Jön a Depeche Mode Musical

A darab írója, Adrian Buckle a következőket nyilatkozta a máltai lapoknak:
„A Depeche Mode nem olyan, mint a Queen vagy az ABBA. A musical nem lehet vidám.
A történet két tinédzser korú fiú története, akik először lépnek ki az életbe és tapasztalják meg annak legnagyobb örömét, a szerelmet és a felnőtté válással járó minden borzalmat is. A fiúkat a történetben sokat bántják és kihasználják az emberek.”

A társulat számára nem újdonság, a kényes téma feldolgozása. 2009-ben egy darabjukat már betiltottak a hatóságok.
„Nos, a Depeche Mode Musical sem lesz olyan alkotás, amelyre nyugodt szívvel beültetném a nagymamámat, és igen, ezzel is feszegetünk majd bizonyos határokat”, mondja Buckle.
„A darabjaim végső célja nem az, hogy ellentmondásosak legyenek. A minőség a lényeg és, hogy relevánsak legyenek a helyi emberek számára.”

A musical a ’Playing the Angel’ címet viseli, és jövő év elejétől lesz látható Vallettában. Az alkotók tervei között szerepel, hogy a későbbiekben Angliában is bemutatják majd a darabot az Edinburgh Fringe Fesztiválon. A főszereplők kiválasztására, nyílt meghallgatásokon keresztül kerül sor, június 27-től.

Zsuzsi

2010. 06. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 25. 11:05
Nekem tetszik az ötlet! Na engem már csak az érdekelne, hogy a két tinédzser fiú egymással vagy párhuzamosan 1-1 lánnyal fogja megismerni a szerelmet? Mert ez eddig egyik megfogalmazásból sem derült ki tisztán. De ha határokat feszeget a darab, akkor gondolom a meleg-szerelem köré épül a darab problematikája. Engem nagyon érdekelne, hogy miként oldják meg ezt a DM aláfestésével. Remélhetőleg valamilyen formában nálunk is elérhető/megtekinthető lesz. Nagyon kíváncsi lennék rá! Azt tudtam, hogy azt hiszem Romániában egy performance társulat már táncol/előad a DM számaira, de ez a musical megmozgatta a fantáziámat. :) Mindenesetre drukkolok, hogy összejöjjön! :)
Vendég 2010. 06. 25. 11:06
ja, és Useless-girl voltam az előző hozzászólással. :)
Vendég 2010. 07. 06. 18:19
1. nem dicsekedett hol-merre nyaralt - ha nyaralt!? ;-P 2. "Kucika" egész familiáját utálom, a hájas bátyja akart lecsukatni, mert a cimborái pofára estek a rablótámadásnál... 3. "Kucika" hájas, és azért tett ki önről is torzítottan (?) olyasmi kaliberű előnytelen fotót? ;-o ;-)) ;-P BOCS ám! :-) csak a pimaszkodás, tuGGYa... :) + VÉLETLEN láttam meg a kitett képet, esküszöm!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jön a Depeche Mode Musical cikk képei
Depeche Mode - Jön a Depeche Mode MusicalDepeche Mode - Jön a Depeche Mode Musical