Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét új album Prince-től

Prince - Ismét új album Prince-től

A Művész, akit valaha Prince-nek hívtak, és most megint csak Prince-nek, július elején új albummal jelentkezik. A 21. századi marketinges és promóciós eszközöknek hátat fordítva, Prince, a lemez címét, a BET díjátadón, a pólójára írva fedte fel a nagyérdemű előtt.

Purple Rain

Prince, az évek során vitathatatlanul sokszor váltott művésznevet. Symbol, A Művész, akit valaha Prince-nek hívtak, vagy csak nemes egyszerűséggel, A Művész.

Egyik név idiótább, mint a másik. Prince, neveivel, kicsit mintha Puff Daddyvel versenyzett volna, viszont az előbb említett zenész pop történeti jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Prince zenéje nélkül a 80-as, ’90-es évek legalább annyira elképzelhetetlen, mint manapság tehetségkutató műsorok nélkül a televíziózás.

Prince - Ismét új album Prince-től

Prince kereskedelmileg utolsó igazán sikeres albuma, a 2006-ban megjelent 3121 volt, amely az eladott példányszám viszonylatában ugyan nem közelítette meg a 2004-es Musicology-t, a beharangozott nagy visszatérés azonban, sikerült.
Az énekes 2007-ben és 2009-ben kiadott albumai, a Planet Earth és a Lotusflow3r, nemzetközi sikere, a hanyatló zeneipar és a gyenge promóció eredményeképp, elmaradt.

Prince idén júliusban megjelenő albuma, a 20Ten címet viseli, és egyelőre úgy tűnik az amerikaiak, kimaradnak a jóból. Az album először, július 10-én egy belga (Het Nieuwsblad) és egy angol (Daily Mirror) újságban „mellékletként” kerül forgalomba, ezt követi a nem kevésbé rendhagyó német megjelenés, a német Rolling Stone-ban, július 22-én.

A 20Ten vendégelőadói között olyan művészek szerepelnek, mint a szakszofonos Maceo Parker, vagy Shelby J, Liv Warfield és Elisa Dease énekesek. Prince saját stúdiójában, Minnesota-ban írta és rögzítette az albumot, amely funkys és new wave-es elemeket egyaránt tartalmaz.
Az énekes, egyelőre tárgyalásokat folytat a lemez amerikai megjelenési módjáról és terjesztéséről.

A 20Ten tracklistája:

1. "Compassion"
2. "Endlessly Beginning"
3. "Future Soul Song"
4. "Sticky Like Glue"
5. "Lavaux"
6. "Act Of God"
7. "Walk In Sand"
8. "Sea Of Everything"
9. "Everybody Loves Me"
10."Untitled Bonus Track"

Zsuzsi

2010. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét új album Prince-től cikk képei
Prince - Ismét új album Prince-tőlPrince - Ismét új album Prince-től