Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megérkezett a Holdviola első klipje

Holdviola - Megérkezett a Holdviola első klipje

Sokak nagy örömére végre elkészült a Holdviola zenekar első zenei videója. A sikert sikerre halmozó csapat, az Erdő, erdő című dalhoz készített videóklipet.

Erdő, erdő

Azt hiszem mára már egyre többeknek ismerős a Holdviola név. A 2008-ban alakult formáció az elmúlt fél évben került a figyelem középpontjába. Bánat utca és Madárka c. dalaikkal elérték az aranylemez minősítést. Erdő, erdő című felvételükhöz pedig egy igazán figyelemreméltó klip készült.

A klipben természetesen az elektro-folk banda mindhárom tagja megjelenik. Barta Zsófi, Farkas Péter és Gál Lajos mellett pedig egy kislány is feltűnik a jelenetekben. A videó eleje napjaink modernkori erdejében, a nagyvárosi épületek között játszódik. A klip második része pedig már a dalszöveghez hűen adja vissza a vidéki természet hangulatát.

Holdviola - Megérkezett a Holdviola első klipje

Először kissé meglepett, hogy nem a Bánat utca című dalhoz készült el az együttes első zenei videó. De azt hiszem a Holdviola dalok kedvelői így sem panaszkodhatnak, és bízhatnak abban hogy a jövőben hasonlóan színvonalas alkotásokkal állnak elő Barta Zsófiék.

Azt kell mondjam, hogy a rövid idő alatt nagy sikereket elérő együttes, magasra tette azt a bizonyos mércét. Napjaink egysíkú zenei világába egyfajta korszakalkotó változást hoztak az elmúlt pár hónapban.

Megmutatva a magyar zenei világnak, hogy gyökereinkhez hűen is lehet minőségi, jó zenét csinálni. A már-már elfeledett magyar népzenei hagyományokhoz visszanyúlva, új köntösben, de mégis a tradíciókat megtartva teszik népszerűvé és közkedveltté a magyar népdalokat.

Első klipjükkel pedig azt is megmutatták, hogy egy népdalhoz is lehet remek zenei videót készíteni. Még úgy is, hogy nem a jól megszokott elemek jelennek meg a kisfilmben.

Elvileg egy ilyen zenei hírben csupán a tényeket szabadna közölnöm, de most mégsem tudom megállni, hogy ne mondjam el mennyire tetszik a zenekar munkája és tevékenysége. Jó látni, hogy egyre többeket érdekel újra a magyar népzene, hogy egyre többen hallgatják ezeket a dalokat. Ilyenkor pedig jó kimondani, hogy jó érzés magyarnak lenni!

engyus

2010. 07. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megérkezett a Holdviola első klipje cikk képei
Holdviola - Megérkezett a Holdviola első klipjeHoldviola - Megérkezett a Holdviola első klipje