Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A ’60-as évekből merít inspirációt a N.E.R.D.

Neptunes - A ’60-as évekből merít inspirációt a N.E.R.D.

Legalább is Pharrell Williams szerint, akivel legalább annyi celeb akar együtt zenélni, mint kis hazánkban fogyni Norbival. Az új N.E.R.D. albumon, azonban Williams, állítása szerint visszafogta egóját, hogy a lemez csapatmunka eredménye legyen. A ’Nothing’ szeptemberben jelenik meg.

Boys

Pharrel Williams minden kétséget kizáróan az egyik legkeresettebb producer manapság. Minden valamire is való énekes dolgozott vagy szeretne dolgozni vele, ha sikeres azért, ha nem, azért, hogy biztosan befusson. Williams népszerűsége producerként, körülbelül annyira érthetetlen, mint a nem kevésbé túlbecsült Timbalandé .Williams azonban elérte azt, amit az előbb említett producer-zeneszerzőnek eddig nem sikerült. Saját együttesével, önálló zenei anyaggal, sikereket elérni.

Neptunes - A ’60-as évekből merít inspirációt a N.E.R.D.

Pharrell most újra több irányból támad. Az új N.E.R.D. album szeptemberben jön ki, és ő írja a zenét, Steve Carell új filmjéhez, a ’Despicable Me’-hez is. Bár ez a két album csapatmunka eredményeként születik meg.
„Nem akarom, hogy az egész olyan legyen, mint ha Pharrel Show-t csinálnék. A stúdióban mindenki nagyon bátor, de aztán ráébredsz, hogy mindent te tartasz össze, és azt nem annyira jó érzés”- nyilatkozta Williams.

A ’Nothing’ névre keresztelt új lemezt a ’60-as évek ellenkultúrája, a Doors és a Beach Boys zenéje inspirálta. Egy zenekritikus szerint „a pszichedelikus küldetést már az első dallal teljesítik, a ’Help Me’ album nyitó száma, a hiphop-ot ötvözi a Doors ’Waiting for the Sun’ korszakára jellemző gitár riffekkel, még a többi dalban a Jefferson Airoplane ’Surrealistic Pillow’ hangzásvilága köszön vissza”.

Természetesen Nelly Furtado is kölcsönadta hangját az új albumhoz, hogy „ a N.E.R.D. női rajongóival is megtaláljuk a hangot”.
A ’Hot –N– Fun’ kicsit hippisre sikeredett, de ez nem gond, mert Pharrell ehhez a kultúrához is közel érzi magát:
„ Hippi vagyok, kicsit másképp, mint régen az emberek. Szeretem a virágokat, de a Ferrarikat is legalább annyira imádom. Senkinek nem mondanám, hogy ne vegyen Ferrarit. Számomra a hippiség azt jelenti, hogy igazán élek. Nem csak úgy, mint egy gyerek a Mátrixban”- mondta nagy bölcsen a N.E.R.D frontembere.

A ’Nothing’ szeptember 7-én jelenik meg, de előtte még a boltokba kerül, a fentebb már említett filmzene album, a ’Despicable Me’ c. mozihoz.
A filmzene minimális elektro-pop, futurisztikus hangzással, amit a ’60-as évek nagy mozi hőse, James Bond ihletett. A lemezen Williams a legendás zeneszerzővel Hans Zimmerrel dolgozott együtt.

„Próbálom levetkőzni a régi hangzásomat, még nem teljesen sikerült, de jó úton haladok. Olyan dalokat akarok írni, amelyek sikeresek lesznek, és az emberek amikor meghallgatják őket, nem gondolják azt, hogy én állok az alkotói munka mögött”.

Zsuzsi

2010. 07. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A ’60-as évekből merít inspirációt a N.E.R.D. cikk képei
Neptunes - A ’60-as évekből merít inspirációt a N.E.R.D.Neptunes - A ’60-as évekből merít inspirációt a N.E.R.D.