Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLT 2010 - nulladik és első nap

Volt fesztivál - VOLT 2010 - nulladik és első nap

Sok százan érkeztek a mára már hagyományossá vált nulladik napra Sopronba. Elsősorban a szabad és jobb sátorhelyek elfoglalása végett jöttek a tapasztaltabbak már kedden. Természetesen programokkal és koncertekkel is jócskán ellátták a korán érkezőket.

A terep a legtöbbek számára ismerős volt, mikor kedden délben megnyitották a kapukat. Persze akadt egy-két kisebb változás az öreg motorosok számra is. Lettek új sátrak, eltűntek a régebbiek, új játékok, és programok álltak a nép rendelkezésre, viszont a hangulat a szokásos VOLT.
Kedden sokakat a focimeccsek, az artikulátlan ordibálások, és persze az elmaradhatatlan füleket sértő, dobhártyát szaggató vuvuzelák hangja hozott lázba, de néhány fellépő is igyekezett szórakoztatni a nagyérdeműt az első este. Zenélt többek között Jamie Winchester, Ganxta Zolee, néhány DJ. Éjféltől pedig a Tesco Disco húzta a talp alá valót egészen hajnalig.
Másnap, szerdán ismételten hatalmas tömegekben érkeztek a fesztiválozók. A parkoló ekkora megtelt, a kocsisok feje már délben vörösödött, mert fikarcnyi hely sem maradt számukra. A vonat állomáson is kegyetlen sok ember nyüzsgött. A VOLT-járat és az egyéb helyi járatok is pillanatok alatt dugig megteltek. A kapuknál még egy kis táskaellenőrzés, amit kivételesen tényleg kedves és szimpatikus biztonságiak végeztek, sokszor egy-egy jó poén elsütése mellett. Sátorhelyek még akadtak, bár a legjobbak már előző este elkeltek.
A nagyszínpadon szerda a Magyar Rock-legendák napja volt. Kizárólag a hazai rock nagyágyúi léptek fel úgy, mint a Deák Bill Blues Band, az EDDA 30 éves jubileumi koncertet tartott, az Omega is exkluzív koncertet, majd a végén a Tankcsapda küzdötte magasba a metál-villákat. A nagyszínpaddal szemben az OTP Junior színpad állt, ami sajnos igen szerencsétlen helyre került, mivel a fellépők és koncertezők legtöbbje nem élvezhette kifogástalanul a zenét, mert folyton elnyomták a nagyszínpadról szóló koncertek. Itt kora délután dumaszínház volt a magyar stand up comedy gyöngyszemeivel. Később a táncolható muzsikákat magukból sorra ontó Mystery Gang, Zuboly, Kiscsillag és végül Colorstar lépett fel.

Volt fesztivál - VOLT 2010 - nulladik és első nap

Akik nem pont ezekben a kategóriában élvezik a szórakozást, bőven találhattak maguknak még koncerteket. Sokak voltak kíváncsiak a Hollywoodoora, Vad fruttikra, Kistehénre, Datarock Live-ra, Alvinra, Kowalskyra, Takáts Tamásra, és még rengeteg egyéb fellépőre. Akiknek meg még ez sem volt elegendő, azok egészen pitymallatig tombolhattak Ed Rushra, és DJ Paplanra. Utánuk azonban szépen lecsillapodott a hangulat. Eljött a csendes pihenő ideje, kinek sátorban, kinek faházban, kinek függőágyban, kinek a fesztiválon kívüli szállásán, vagy épp ott, ahol elérte a végzet…
Rusznyák Marcell Artúr

0000. 00. 00.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT 2010 - nulladik és első nap cikk képei
Volt fesztivál - VOLT 2010 - nulladik és első napVolt fesztivál - VOLT 2010 - nulladik és első nap