Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLT negyedik nap

Volt fesztivál - VOLT negyedik nap

Roppant ütős felhozatalt ígért a VOLT fesztivál az utolsó napra! Nem mintha nem a szombat lenne mindig a legnagyobb tombolás, mivel legközelebb csak egy év múlva találkoznánk, de az idei negyedik nap, évek óta a legerősebb a fellépők tekintetében.

Az előző napi Prodigy-t kiheverve alig várta már mindenki az estét. Addig azonban most is még rengeteget kellett várni. Az idő még mindig bitang forró, esőnek még mindig se híre se hamva, pedig mikor volt utoljára olyan, hogy a VOLT nem gumicsizmafesztivál?! Így a por is egyre jobban szállt a levegőben, ami ellen csak rendszeres és folyamatos folyadékbevitellel lehetett igazán védekezni, no meg egy kis hűsítő zuhannyal. Ami más esetben szörnyen zavaró lett volna, hogy egy deci meleg víz nincs a zuhanyzóban, kivételesen talán mindenki elviselte idén.

Volt fesztivál - VOLT negyedik nap

Sok százan, ezren érkeztek még most is Sopronba, hogy láthassák az utolsó napi sztárokat. Nem is csoda, hiszen mikor lép fel egy nap a Soulfly, a Massive Attack, a Dub FX, mindamellett, hogy a Kispál is az utolsó előtti búcsúkoncertjét tartja? Az idő szinte megállt, annyira nem akartak peregni a percek ezekig a koncertekig, amikor meg végre elérkezett, természetesen irreális módon fel is gyorsult, és huss! vége is a koncerteknek…

Addig azért szórakozhattunk még egy kicsit a stand up comedy-ken, zenélt nekünk a Ladánybene, és Péterfy Bori, „metálkodhattunk” a Converse arénában.
A Soulflyra már, ahogy számítottunk rá, tízezrek vonultak a nagyszínpad elé. Egyből utánuk érkezett a Kispál, akik erőteljesen lecserélték a közönségüket, de szintén borzalmas mennyiségű ember gyűlt össze erre a búcsú előtti koncertre. Nem sokkal később már a Massive Attak andalító dallamai hipnotizált bennünket, ami bátran kijelenthető, hogy a Prodigy sikereivel vetekedett.

Volt fesztivál - VOLT negyedik nap

Az egyik legőrületesebb bulit ez után láthattuk és hallhattuk. Egyből a nagyszínpad mögött a Dub FX hozta ki mindenkiből az állatot. A kérdés sokakat foglalkoztatott, hogy vajon miért arra a kis nyúlfarknyi színpadra rakták őket, de talán így családiasabb volt a hangulat, és ezért érezték ők is annyira jól magukat, hogy a buli végén csak azt kérdezték, hogy mikor jöhetnek újra zenélni hozzánk? :) Azt hiszem mi bármikor tárt karokkal fogadjuk őket újra!
Néhány órával ezek után kezdte mindenki felfogni, hogy ennek a bulinak most vége, és legközelebb egy év múlva lesz ismételten VOLT. A bút még gyorsan feledtette mindenki pár körrel, meg még egy kis táncival, pl Rewind!-on, miközben lehangoló módon nekiláttak a sátrak és színpadok szétszereléséhez.

Összegezve egy elég jó bulit zártunk itt Sopronban, bár többek véleménye szerint nem ez volt a legjobb! Idén nagyjából 80.000 ember látogatott el a négy nap alatt a fesztiválra, akik rendhagyó módon sokkal egyöntetűbb közönség volt. Hiányoztak a máskor rendszeresen itt-ott feltűnő csodabogarak, hippik, ilyen-olyan egyéniségek. Ettől függetlenül nagyon jó VOLT, és nagyon várjuk már a következőt is!

Rusznyák Marcell Artúr

2010. 07. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT negyedik nap cikk képei
Volt fesztivál - VOLT negyedik napVolt fesztivál - VOLT negyedik napVolt fesztivál - VOLT negyedik nap