Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ringo Starr 70 éves

Ringo Starr - Ringo Starr 70 éves

A Beatles legendás dobosa szerdán ünnepelte 70. születésnapját. A nevezetes esemény megünneplésére New Yorkban került sor.

With a Little Help for My Friends

Richard Starkey, ismertebb nevén Ringo Starr életerővel telve és boldogan töltötte 70. születésnapját New Yorkban. Az ünneplés a zenész barátaival közösen kezdődött meg a Hard Rock Caféban.

A zártkörű buli után pedig a Times Square-en folytatódott Ringo ünneplése, immár rajongóinak társaságában. A még mindig a békére és szeretetre buzdító Ringo, arra kérte rajongóit, hogy születésnapi ajándék gyanánt szerda délben kezükkel V betűt formázva emlékezzenek meg a békéről és a szerelemről.

Ringo Starr - Ringo Starr 70 éves

Ringo Starr gyermekkorában igen sokat betegeskedett, így idejének nagy részét otthon töltötte. Nagyrészt unaloműzés és időtöltés céljából, a rádióból szóló zenékre kezdett el dobolni. Első ízben a Rory Storm and the Hurricanes együttesben kamatoztatta tehetségét, majd 1962-től a Beatles oszlopos tagjává vált.

A világ ekkor ismerte meg Ringo Starrt, aki művésznevét az ujjain viselt gyűrűkről kapta. John Lennon, George Harrison és Paul McCartney oldalán egészen elképesztő hírnévre tett a Beatles dobosaként.

Az együttes felbomlása után Ringo is szólókarrierbe kezdett. Dalaival folyamatosan a brit és amerikai slágerlisták élmezőnyében tanyázott. Töretlen elszántsága és aktivitása ma is a régi. Ha lehet ilyet mondani, szinte aktívabb, mint valaha. Az év elején jelent meg tizenötödik albuma Y Not címmel, valamint még most is folyamatosan turnézik All-Starr Band nevű együttesével.

1998-ban a Beatles csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán, ahol John Lennon és George Harrison után idén, Ringo Starr is felavathatta saját csillagát.

A Beatles tagjai közül a Ringo Starron kívül ma már csak Paul McCartney van az élők sorában. Mint ismeretes John Lennon 1980-ban merénylet áldozata lett, George Harrison pedig 58 éves korában egy Los Angeles-i klinikán hunyt el 2001-ben.

engyus

2010. 07. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 07. 09. 14:05
etszetős:D
Vendég 2010. 07. 09. 14:05
t*
Vendég 2010. 07. 13. 10:52
Qoorwa Xar lehet neki. Nekem pár hete volt az 51., az is nagyon fájt. :-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ringo Starr 70 éves cikk képei
Ringo Starr - Ringo Starr 70 évesRingo Starr - Ringo Starr 70 éves